Pogledajte kineskog umetnika nestajanja

Čovek kameleon

Pogledajte kineskog umetnika nestajanja

Stil -
Liu Bolin provodi sate i sate mirno stojeći dok ga razni drugi umetnici oslikavaju do trenutka dok se u potpunosti ne stopi s pozadinom

PEKING - Liu Bolin, kineski umetnik "nestajanja", objavio je novu seriju fotografija. Ali, njega ćete teško uočiti, jer upravo je u tome "caka" njegove umetnosti.

Dotični provodi sate i sate mirno stojeći dok ga razni drugi umetnici oslikavaju do trenutka dok se u potpunosti ne stopi s pozadinom. Njegova je nova izložba, nazvana "Hiding in the City", odnosno "Skrivanje u gradu" i izložena je u njujorškoj umetničkoj galeriji Eli Klein.

Na novim fotografijama možete da ga potražite na autobuskoj stanici, uz pekinške znamenitosti ili u dućanu sa hranom. Bolin se na ovu vrstu izraza odlučio pošto su kineske vlasti uništile pekinško umetničko selo Suo Jia Cun 2005. godine.

On je tada radio unutar tog najvećeg azijskog okupljališta za umetnike, a ovaj je oblik umjetnosti odabrao u znak "tihog protesta": "Svako od nas bira svoj način kako će da komunicira s vanjskim svetom. Ja sam odabrao da se stapam s okolinom", objasnio je Liu dodavši da su njegova dela u stvari komentar na čovekovu poziciju u društvu.

http://www.youtube.com/watch?v=k0__BXpVH9I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track