Misonija vozio pilot bez dozvole

Nestali

Misonija vozio pilot bez dozvole

Stil -
Avion se srušio 4. januara pored obala Venecuele sa šest putnika, među kojima je bio i Vitorio Misoni, direktor italijanske modne kuće "Misoni"

RIM - Pilot malog aviona, kome se 4. januara izgubio trag pored obala Venecuele sa šest putnika, među kojima je bio i Vitorio Misoni, direktor italijanske modne kuće "Misoni," nije imao validnu dozvolu za letenje, saopštila je italijanska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja.

"Uverenje pilota o psihofizičkoj sposobnosti je isteklo 30. novembra 2012. godine", saopštila je ANSV, napominjući i da kompanija "Transaereo 5047", u čijem je vlasništvu avion, "nije imala regularnu dozvolu za obavljanje letova".

U avionu koji je nestao iznad okeana na povratku sa ostrva Los Rokes, nalazili su se 72.godišnji pilot iz Venecuele, ko-pilot, Vitoro Misoni, njegova supruga Mauricija Kastiljoni i još jedan italijanski par.

Pilot je i inače, s obzirom na godište, imao ovlašćenje da leti samo na domaćim letovima, preneo je AFP.

Italijanska ambasada u Karakasu je ranije saopštila da je utvrđeno mesto na kome se srušio avion, ali da je u toj zoni okean dubok 2.000 metara, što je "prevelika dubina za mnoge dostupne instrumente."

Iz Luizijane je poslat specijalan okeanografski brod da pomogne u istrazi.

Pre tačno pet godina, 4. januara 2008. godine, na istom mestu je nestao avion sa 14 ljudi od kojih osam Italijana, koji se takođe vraćao sa arhipelaga Los Rokes. Ostaci tog aviona nikada nisu pronađeni.

Arhipelag Los Rokes, koji čini nekoliko desetina ostrva oko 150 kilometara od obale Venecuele, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track