Jadnici zaradili 13 miliona u Velikoj Britaniji
Foto: Youtube

I nisu baš jadni...

Jadnici zaradili 13 miliona u Velikoj Britaniji

Stil -
Obožavatelji popularnog mjuzikla pojurili u bioskope

LONDON - Filmska verzija popularnog mjuzikla "Jadnici" za prvi vikend prikazivanja u Velikoj Britaniji zaradila je 8,1 milion funti (13 miliona dolara) što je bolji rezultat od prethodnog rekorda, koji je držao mjuzikl "Mama Mia", sa zarađenih 6,62 miliona funti (10,6 miliona dolara).

Projekcije filma izazvale su emotivni izliv kod fanova, a priča se da publika plače i aplaudira za vreme najupečatljivijih numera, kao i to da na kraju filma pokazuje svoje oduševljenje stojećim ovacijama, što je karakteristično samo za premijere na kojima je prisutna glumačka postava.

"Jadnici“ su filmska adaptacija voljene globalne pozorišne senzacije koju je pogledalo više od 60 miliona ljudi u 42 zemlje na preko 20 jezika i još uvek obara rekorde po posećenosti i u 27. godini izvođenja.

Režiju potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma "Kraljev govor“, Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hatavej, Amanda Sajfred, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

Smešteni u 19. vekovnu Francusku, "Jadnici“ pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament izdržljivosti ljudskog duha.

Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

"Jadnici" kod nas će biti premijerno prikazani na ovogodišnjem FEST-u, a na redovnim repertoarima naših bioskopa naći će se od 28. februara.

http://www.youtube.com/watch?v=IuEFm84s4oI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track