STIŽE ATRAKCIJA: Gregorijan 2. aprila
Foto: Gregorian

Sava centar

STIŽE ATRAKCIJA: Gregorijan 2. aprila

Stil -
Britansko-nemački hor izvešće pop i rok hitove, kao i numere iz blokbastera kao što su "Gospodar prstenova", "Betmen", "Titanik", "Džejms Bond"

BEOGRAD - Popularni hor, britansko-nemačka scenska atrakcija "Gregorijan" ponovo će nastupiti u Sava centru 2. aprila u okviru svetske turneje.Kako je najavio organizator Sagor Mešković, atraktivni muzičari koji izvodi bezvremenske pop i rok hitove u gregorijanskom kanonskom pevanju, na turneji pod nazivom "Epic Chants" promovisaće istoimeni novi album. Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su pre dve godine, na istom mestu dobili ovacije u prepunoj dvorani.

"Ovog puta, Gregorijan najavljuju potpuno novi koncert sa još impresivnijom scenskom postavkom i sopstvenom produkcijom, na ovoj turneji sviraće više od 100 koncerata u nekim od najvećih arena i dvorana u Evropi", istakao je Mešković.

Planetarno popularna grupa na koncertu u Sava centru izvešće pop i rok hitove, numere sa novog, 12. po redu studijskog albuma "Epic Cants", neke od najvećih pesama iz blokbastera kao što su "Gospodar prstenova", "Betmen", "Titanik", "Džejms Bond".

Ulaznice za beogradski koncert prodaju se na blagajnama Sava centra, Doma omladine i širom Srbije u prodajnoj mreži Eventima po cenama od 2200, 2600 i 2900 dinara.

Scensku atrakciju, popularni hor u pratnji vrhunskih muzičara i veoma složene produkcije, osmislio je Frenk Peterson, tvorac i osnivač grupe "Enigma" i producent istaknutih umetnika kao što su Plasido Domingo, Ofra Haza, Sara Brajtman, Andrea Bočeli i brojni drugi.

Pre nepune dve decenije Peterson osniva sastav "Gregorian" čije izvođenje najvećih hitova grupa "Led Zeppelin", "The Beatles", "Metallica", "U2" i brojnih drugih u jedinstvenim aranžmanima donelo je veliki uspeh kod publike.Njihov prvi album iz serijala "Masters of Chant" ostvario je platinasti tiraž u nekoliko evropskih zemalja.

http://www.youtube.com/watch?v=hZ3NZMb34_I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track