Proverite dom: Stari jastuci izazivaju astmu?

Očistite kuću

Proverite dom: Stari jastuci izazivaju astmu?

Stil -
Za one koje muče alergije i astma, pobrinite se da koristite sintetičke jastuke

Sve više ljudi ima problema sa alergijama, a većina veruje da alergije nisu problem zimi, jer nema polena u vazduhu. Međutim, još uvek postoji puno okidača koji u vašem domu mogu dovesti do alergije ili napada astme.

Jastuci

Kada ste poslednji put očistili ili zamenili jastuk na kojem spava vaše dete? Za one koje muče alergije i astma, pobrinite se da koristite sintetičke jastuke, a ne pernate, takođe i antialergijske ili hipoalergijske jastučnice i pokrivače. Jastučnice perite jednom nedljno, zaštitne navlake za jastuke jednom mesečno, a jastuk barem dva puta godišnje. Svake tri godine zamenite jastuke.

Zavese za tuš kabine

Nemojte koristiti vinilsku zavesu za tuširanje jer se na njoj lakše zadržava plesan i štetni gasovi. Koristite najlonsku, koje je i jeftinija.Navlake za kauč i fotelju

Koristite navlake koje možete redovno da perete kako biste lakše uklonili prašinu i prljavštinu. Dizajn navlaka je napredovao i izgledaju puno bolje nego pre.

Boje za zidove

Neke boje mogu uzrokovati bolesti kod dece, čak i godinama pošto se stave na zid. Koristite netoksične boje koje se proizvode od organskih sastojaka, bez petrohemijskih otrova ili pesticida koji su poznati uzročnici alergijskih reakcija.

Tepisi

Tepisi od zida do zida nešto je što treba izbegavati ako imate dete koje ima alergije ili astmu. Ako već morate da imate nešto na podu, neka to bude manji tepih, krpara ili obloga od tepih pločica. Pločice i drveni podovi puno su pametniji izbor, ali morate redovno da ih usisavate i erete. Manje tepihe takođe morate redovno istresati i usisavati.

Plesan

Mesta na kojima se nakuplja voda doneće plesan. Proverite mašine za posuđe, plastične pregrade u frižideru, kupatilo, umivaonik i kadu ili tuš kabinu i čistite ih redovno.

Kućni ljubimci

Neka ljubimci ne ulaze u sobu vaše dece i definitivno neka se ne penju na krevete. Kućne ljubimce morate redovno kupati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track