Jutjub na Gangamu zaradio 8 miliona dolara

Planetarni hit

Jutjub na Gangamu zaradio 8 miliona dolara

Stil -
Uprkos tekstu na južnokorejskom jeziku, ples i ritam pesme osvojili su svet, uključujući slavne ličnosti, uključujući generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i američkog predsednika Baraka Obamu

SAN FRANCISKO - Najpopularniji muzički spot u 2012, za pesmu "Gangnam Style", pogledan više od milijardu puta na Jutjubu, doneo je tom sajtu za razmenu video-snimaka zaradu od više od osam miliona dolara.

Finansijski direktor Gugla Nikeš Arora to je kazao prilikom telefonske konferencije nakon objavljivanja rezultata kompanije Gugl, govoreći o zaradi od reklama na Jutjubu.

Prihod od reklama na Jutjubu deli se sa autorima video-snimaka. Spot za pesmu "Gangnam Style" južnokorejskog pevača Psaja premašio je u decembru prag o milijardu pregleda na Jutjubu. Do utorka uveče taj spot je pogledan više od 1,23 milijardi puta.

Uprkos tekstu na južnokorejskom jeziku, ples i ritam pesme "Gangnam Style" osvojili su svet, uključujući slavne ličnosti, uključujući generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i američkog predsednika Baraka Obamu.

Spot je parodija na život novih bogataša iz četvrti Seula pod nazivom Gangnam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track