BRZO I LAKO: Skinite fleke kiselom vodom i belancetom

Oslobodite se mrlja zauvek

BRZO I LAKO: Skinite fleke kiselom vodom i belancetom

Stil -
Na prirodan način možete rešiti problem koji s vremena na vreme svakoga muči, a da pritom budete sigurni da tkanina neće biti oštećena

Recite zbogom jakim deterdžentima za uklanjanje fleka i poslušajte nekoliko jednostavnih saveta kako da uklonite mrlje bez problema, koristeći sredstva koja imate u kući. Neprijatne mrlje na farmerkama ili omiljenim bluzama stvarno mogu da upropaste dan. Ali pomoću kisele vode, belanceta, bebi pudera i deterdženta za pranje posuđa možete se rešiti i onih najtvrdokornijihKrema za sunčanjeMešavina deterdženta za pranje sudova i glicerina uklanja mrlje od kreme za sunčanje. Treba je naneti na fleku, lagano utrljati i potom oprati u mašini na temperaturi preporučenoj za tu vrstu tkanine.

Mrlje od trave

Za fleke od trave najbolje rešenje su sirće i belance. Umutite belance, nanesite na mrlju, utrljajte, pa isperite. Ono najbolje čisti belu tkaninu, a sirće je odlično za uporne mrlje, i to na svim vrstama i bojama materijala. Dovoljno je da na isflekani deo tkanine utrljate mešavinu alkoholnog sirćeta i vode i ostavite da deluje 15 minuta. Potom operite odeću deterdžentom s enzimima koji razgrađuju proteine i čiste mrlje.Ostaci sladoledaGarderobu isflekanu sladoledom treba odmah natopiti mineralnom vodom ili običnom hladnom vodom i oprati u mašini. Koje god da je boje bila vaša hladna poslastica, bićete oduševljeni kakve rezultate daje ovaj način čišćenja.DezodoransŽute mrlje od dezodoransa ukloniće topla voda pomešana s dve tablete za čišćenje zubne proteze. Nakon 30 minuta natapanja, odeću treba isprati i oprati u veš-mašini. Suve tragove dezodoransa na odeći uklanjanju i vlažne maramice.

Fleke od kečapa

Na fleke od kečapa nabolje je odmah naneti dečji puder i pustiti da se osuši. Nakon toga odeću treba iščetkati i oprati na uobičajenoj temperaturi za tu tkaninu. Kod mrlja od paradajza i kečapa takođe pomaže mešavina vode i glicerina u odnosu 1:1. Odeću nakvasite i pustite da odstoji, pa operite. Odlično rešenje je i deterdžent za pranje sudova. Nanesite ga direktno na mrlju, utrljajte i operite u mašini.Tragovi krviSvežu krv na odeći ukloniće, verovali ili ne, hladna voda, ali ako je fleka već suva, najbolje je garderobu potopiti u rastvor soda bikarbone i hladne vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track