"AI U SVAKOJ SITUACIJI" Honor predstavio novu strategiju i globalno lansirao MAGIC6 PRO! Poznata i cena modela (VIDEO)
Foto: kurir, honor

direktno iz barselone

"AI U SVAKOJ SITUACIJI" Honor predstavio novu strategiju i globalno lansirao MAGIC6 PRO! Poznata i cena modela (VIDEO)

Tech -

Kompanija Honor, dan uoči MWC 2024, u Barseloni je održala globalni događaj na kom je evropskom tržištu predstavila Honor Magic6 pro, ali i svoj prvi AI pc - MagicBook Pro 16, kao i Honor Pad 9. U srcu događaja bila je primena veštačke inteligencije, i to tako da u centru korišćenja sve naprednije AI - bude korisnik.

HONOR
foto: KURIR, A.K.

Honor Magic6 pro donosi MagicOS 8.0, najnoviju verziju ovog operativnog sistema, koja uvodi HONOR AI na nivou platforme i korisnički interfejs zasnovan "na nameri", prvi u industriji.

Šta bi to značilo u praksi? Dve funkcionalnosti na koje treba obratiti pažnju su Magic Portal i Magic Capsule.

honor
foto: kurir, a.k.

Magic Portal skraćuje put od namere do aplikacije koja nam je potrebna. Ovde AI prepoznaje naše ponašanje i pojednostavljuje procese, pa će na primer prepoznati u porukama adresu, i dati vam prečicu ka Gugl mapi, ili će vam na slici koju pretražujete dati linkove ka šoping platformama na kojima ,recimo, možete kupiti taj predmet. Kompanija se ponosi time da ova funkcija već podržava 100 najčešće korišćenih aplikacija.

Magic Capsule, se s druge strane, jednostavnim dodirom na baner sa obaveštenjima na vrhu ekrana, proširuje i nudi dodatne informacije i povezane opcije, i omogućuje vam trenutni pristup osnovnim resursima i eliminiše potrebu za navigacijom kroz više aplikacija.

Vozi očima

Da je Honor tek počeo da razvija AI mogućnosti u Barseloni je pokazano i demonstracijom mogućnosti da je praćenjem očiju na pametnom telefonu moguće kontrolisati automobil bez upotrebe ruku preko HONOR Magic6 Pro sistema za praćenje očiju koji se oslanja na veštačku inteligenciju.

honor
foto: kurir, a.k.

O modelu Magic6 PRO

Model pokreće Snapdragon 8 Gen 3, koja novim uređajima donosi 30% poboljšanja u performansama CPU-a i 25 % povećanja GPU-a.

honor
foto: kurir, a.k.

Baterija je jača od očekivanja - 5600 mAh i to je izazvalo oduševljenje u sali u Barseloni. Model podržava punjenje snage 80W, i bežično od 66W.

honor
foto: honor

Kamere

Sistem kamera je unapređen i sadrži: telefoto sočivo kamere rezolucije 180 MP (f/2.6, OIS) sa optičkim zumom od 2,5x i digitalnim zumom do 100x, ultra širokougaonu kameru od 50 megapiksela (f.2.0, EIS) i glavnu kamera od 50 megapiksela sa promenljivim mogućnostima otvora blende (f/1.4 i f/2.0, OIS).

Honor Magic 6 Pro donosi i Honor AI Motion Sensing Capture: napredni AI algoritam za snimanje odlučujućih trenutaka tokom sportskih aktivnosti poput mačevanja ili plesa, što ga izdvaja nad konkurencijom kada je u pitanju snimanje ovih događaja, što je posebno važno u olimpijskoj godini kakva je 2024.

Ekran otporniji nego ikada

Na ovom modelu imamo najizdržljiviji ekran do sada, sa dodatnom zaštitom pomoću naprednih materijala sa 50% poboljšanom gustinom kristala. Ovo omogućava 10 puta veću zaštitu pri padu u poređenju sa običnim nanokristalnim staklom.

Predstavljena je i cena modela, od 1.299 evra, a dolaziće u zelenoj i crnoj boji. Prvi put je predstavljen i Porsche Design HONOR Magic6 RSR, gde je kao i kod modela Magic V2 RSR, dizajn čuvenog vozila utelotvoljen na pametnom telefonu. Saradnja Poršea i Honora predstavljena je i prošlog meseca na događaju u Lajpcigu.

AI laptop i tablet

honor
foto: kurir, a.k.

HONOR je lansirao i svoj najnoviji laptop koji koristi veštačku inteligenciju, HONOR MagicBook Pro 16.I ovaj uređaj "ubira" nabolje od HONOR AI na nivou platforme sa najsavremenijim CPU-om i GPU-om, HONOR MagicBook 16 Pro čini deljenje obaveštenja i sinhronizaciju materijala na HONOR pametnim telefonima, računarima i tabletima vrlo jednostavnim, uz MagicRing.

HONOR je takođe objavio svoj najnoviji tablet, HONOR Pad 9, opremljen impresivnim 12,1-inčnim 2,5K HONOR FullView Display 7 sa brzinom osvežavanja od 120 Hz 8 i audio sistemom sa osam zvučnika koji implementira HONOR Histen tehnologiju podešavanja zvuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja