ŠIRE LJUBAV

ODUŠEVIO SVE MUSLIMANE U BIH! Sve ste čuli, ali đakona da peva ilahije ćete sad‚ i to usred srpskog Trebinja(VIDEO)

Zanimljivosti -

Pevač Armin Muzaferija i mostarski đakon Branislav Rajković u Trebinju zajedno su otpevali ilahiju, muslimansku versku pesmašto samu izvedbu razlikuje od pevanja.

"Tokom prvih mjeseci još vladajuće pandemije, magazin "Biserje", a u okviru djelatnosti Bošnjačke zajednice kulture "Preporod", pokrenuo je izazov „Moj sevdah", kao svojevrsni vid podrške ljudima tokom izolacije. Prijatelji iz Mostara zamolili su me da podržim ovu ideju i pošaljem svoj video-snimak, što sam rado prihvatio, pjevajući poznatu sevdalinku "Tamburalo momče u tamburu", ali i jednu meni naročito dragu ilahiju, i to na turskom jeziku, između ostalog nazivanu i "Gel gör beni". Pomenutu ilahiju, inače prvi put sam čuo u interpretaciji upravo našeg vrsnog muzičara i mog, sad već veoma dragog prijatelja, Armina Muzaferije", rekao je đakon Branislav.

"Nedugo zatim Armin, koji je inače, takođe već bio podržao pomenuti izazov, oglasio se ponovo, pozdravljajući mene i moje učešće, pevajući istu ilahiju na našem jeziku... Usledio je njegov koncert u Trebinju, na koji me je pozvao da prisustvujem, a tokom samog nastupa i da učestvujem, zajedno sa njim izvodeći ilahiju „Gel gör beni", što je zaista veoma primećeno", dodao je đakon.

kurir.rs/radiosarajevo

Bonus video:

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track