5 SAVETA KAKO SE IZBORITI SA NEGATIVNIM MISLIMA: Stres, teskoba i način života mogu uticati na vaše zdravlje, zato pomozite SEBI
Foto: Profimedia

pokušajte

5 SAVETA KAKO SE IZBORITI SA NEGATIVNIM MISLIMA: Stres, teskoba i način života mogu uticati na vaše zdravlje, zato pomozite SEBI

Mentalno zdravlje -

Sigurno vam je poznat osećaj kada usred noći pokušavate da zaspite, a ne možete jer vas preplavljuju negativne misli. Najbitnije je u toj situaciji da znate da niste sami. Stres, teskoba, način života i pušenje mogu uticati na vaše zdravlje, posebno na mentalno blagostanje.

žena, tužna, misli, riđokosa, krevet, neraspoložena
foto: Profimedia

Međutim, važno je da ne dopustite da vas te negativne misli okružuju i da dominiraju nad vama. Pogledajte svetliju perspektivu života.

Morate biti dovoljno hrabri, a evo i nekoliko saveta koji bi vam mogli pomoći.

Prvo, počnite da sledite zdravu rutinu. Ne mora nužno biti disciplinovan način života, teško ga je postići odjednom. Umesto toga, počnite korak po korak. Možda ćete hteti započeti svako jutro kratku šetnju od deset minuta ili ćete smanjiti pušenje.

Drugo, zapišite svoje misli. Ako niste osoba koja voli pisati, učinite to u svojoj glavi. Razgovarajte sami sa sobom, identifikujte stresore i opustite se. Ne žurite u traženju rešenja. Samo identifikujte svoje stresore i počnite pokušavati ih izbeći ili prevladati, šta god vam više odgovara.

stres
foto: Profimedia

Treće, budite srećni. Idite na kratki izlet, na sastanak ili jednostavno popijte šolju kafe u svom omiljenom kafiću. Radite ono što volite i uživajte u tome. Nemojte zavisiti od drugih. Naučite kako da uživate. Čak i ako to ne učinite, ipak pokušajte izaći i videti to kao detoksikaciju.

Četiri, sledite raspored. Pokušajte spavati osam sati svake noći. Idite na spavanje u određeno vreme i probudite se u određeno vreme. Vaši vikendi mogu biti drugačiji Međutim, pokušajte popraviti raspored i pridržavajte ga se.

Pet, i ne najmanje važno, zapamtite da je negativnost samo emocija, a ne način života. Mnogi ljudi često postanu žrtve negativnih emocija jer ne vide svetlo na kraju tunela. Često ga smatraju trajnim i nepovratnim. Međutim, to je samo deo vašeg svakodnevnog života. Duboko disanje, održavanje ugodnog i srećnog okruženja kod kuće i slušanje umirujućih zvukova mogu pomoći.

sreća, kako biti srećan, suncokret
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./PinkVilla)

Bonus video:

26:43

KVIZ MOZAIK 08.10.2021. STAO MI MOZAK: Ovo je izgovorio protivnik, zaradio drugu NULU i Branku omogućio TREĆU POBEDU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track