DOKTOR NA TIKTOKU OTKRIO ZAŠTO SE NOŽ NE VADI IZ RANE Snimio šta se radi ukoliko je neko uboden, video od 100.000 lajkova
Foto: Shutterstock, Printscreen/Tik Tok

posavetovao

DOKTOR NA TIKTOKU OTKRIO ZAŠTO SE NOŽ NE VADI IZ RANE Snimio šta se radi ukoliko je neko uboden, video od 100.000 lajkova

Zanimljivosti -

Sigurno ste primetili da u mnogim filmovima, kada je neko uboden nožem, osoba koja želi da mu pomogne, insistira da se nož ne vadi, već da to uradi doktor.

Za ovo postoji sasvim logično objašnjenje, a upravo ga jedan lekar, koji je popularan na društvenoj mreži TikTok i objasnio i ilustrovao flašom punom vode. On je na ovom video prikupio preko 100.000 lajkova.

doktor
foto: Pritnsceen

Dr Karan Raj ističe da ukoliko je neko uboden, nož nikako ne sme sam da vadi ili da mu neko pomaže oko toga, već da to uradi profesionalno lice. Razlog je taj što, iako će osoba krvariti dok je nož u telu, on ipak predstavlja neku vrstu "čepa". Sve dok je nož u telu, krvarenje je svedeno na minimum, onog momenta kada se nož izvadi, krvarenje će se pojačati i naravno postoji veća pretnja za smrtnim ishodom.

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

00:08

Tea Tairović ne može da izbroji evre! Vrcka zadnjicom i zarađuje brdo love

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track