NIJE SVE KATASTROFA: Evo šta zaista znači kada SANJATE POSAO i zašto vam MOZAK to PRIREĐUJE
Foto: Profimedia

Česta muka

NIJE SVE KATASTROFA: Evo šta zaista znači kada SANJATE POSAO i zašto vam MOZAK to PRIREĐUJE

Zanimljivosti -

Umesto da utonete u dubok san i probudite se sa novim pogledom na život, blistavom kožom i izgledate otprilike 10 godina mlađe - vi ste sanjali posao i čini vam se da je sve prethodno palo u vodu.

Devojka, Noćna Mora, Uplašena, Košmar
foto: Profimedia

Evo šta bi to moglo da znači:

Sanjate da ste na svom radnom mestu

Najčešći san koji se tiče vaše karijere je da ste na svom radnom mestu. Bez obzira da li ste sanjali da kucate na laptopu za svojim stolom kao i obično, da ćaskate sa kolegama uz kafu i vodu, ili sastančite, brinete što se scenario ponavlja.

U stvarnosti, mnogi od nas provode više vremena na poslu i sa kolegama nego sa najbližim prijateljima, a ponekad čak i sa porodicom. Naravno, svi želimo da imamo mnogo uzbudljivije snove – odlazak na podmorničku ekspediciju u dubokom moru bio bi dobrodošao beg – ali ako ovo sanjate - vaš mozak obrađuje ove informacije jer ih ima najviše.

Posao, Krediti, Zajmovi, Starap Krediti

Ako ste sanjali o redovnom danu na poslu, velike su šanse da ste izuzetno posvećeni svojoj karijeri. Stručnjak za snove i autorka Keli Salivan Volden objasnila je da ovakav noćni san znači da vam je posao važan. Ova vrsta sna je uobičajena za preduzetnike i može pomoći da postanete bolji u svom poslu, ali takođe može ostaviti osećaj da vam je samo potreban odmor.

Sanjate da ste na drugom poslu

Možda se budite zbunjeni iz ovakve vrste sna, pitajući se na trenutak da li ste još uvek zaposleni tamo gde jeste? Kada se osvestite, verovatno se pitate šta je značenje ovakvog sna.

Žena, Šok
foto: Profimedia

Sve što se u vašem snu nu vezi posla čini neuobičajenim ili neprikladnim sigurno jeste za analizu, jer ima mnogo dublji značaj nego što mislite.

Posebno obratite pažnju na bizarnosti. Ako neka životinja uđe u vašu „novu“ kancelariju i vozi rolere noseći rolere, ili je neka druga bizarna situacija u pitanju - to bi mogao biti znak da biste mogli biti uspešniji na poslu.

Ako je san bio pozitivan i osećali ste se srećnije nego ikad, to može značiti da vaša podsvest pokušava da vam kaže da bi prelazak na drugi posao (ili drugi grad!) moglo biti ono što vam je potrebno.

Unapređenje, Posao, Karijera, Plata, Uspeh, Povišica, Ljudski Resursi, HR

Negativan san može značiti da se osećate veoma vezano za svoj trenutni posao i da se bojite da ćete ga izgubiti.

Sanjate da ste šef

Klasičan san! Hteli biste da budete autorite. Neki sanjaju o tome da su policajci, drugi da su kraljevi, ima i onih koji sebe vide kao vanzemaljca koji pokušava da prevlada! Ništa čudno, ali ako je vaš autoritarni san bio o tome da budete šef kompanije, onda to ima duboko značenje vezano za to kako vidite svoj trenutni život.

Iako možda mislite da sanjanje o tome da ste šef znači da imate visoko samopoštovanje kada su u pitanju vaše sposobnosti na poslu, to takođe može značiti da niste zadovoljni svojim trenutnim životom ili položajem.

Radnik, šef
foto: Profimedia

U stvari, možda osećate da ste prerasli svoju ulogu u poslu koji obavljate i mislite da zaslužujete unapređenje nakon godina napornog rada.

Ovakav san se takođe može odnositi na probleme sa novcem i osećanje da želite korak više u životu. Zapravo, sanjati o tome da ste šef znači da se ne osećate kao šef ili autoritet u svom trenutnom životu – možda se osećate kao da želite da više odgovornosti bude stavljeno na vaša ramena. Želite više moći i glasa u velikim odlukama u vašoj kompaniji.

Stres, Vikanje, Šef, Loš šef, posao
foto: Shutter

Ako vam nešto od ovoga zvuči poznato, dodatno analizirajte san i razmislite o tome kako da promenite svoj posao na bolje, ali aktivnostima iz stvarnog života.

Sanjate da ste otpušteni, ili da ste dali otkaz

Mnogi od nas bi san o dobijanju otkaza klasifikovali kao noćnu moru. Možda ste se probudili iz ovog sna u potpunoj panici, sa ubrzanim otkucajima srca i jakim hladnim znojem. Kada ste se konačno smirili i shvatili da je sve to bio samo san, verovatno ste počeli da se pitate zašto je vaš mozak uopšte odlučio da vam ovo priredi.

Posao, šef, Otkaz, Mobing
foto: Shutterstock

Ako ste sanjali da ste otpušteni, značaj se pridaje strahu iz stvarnog života koji imate u svojoj podsvesti. Baš kao što sanjanje da ste sami, što može ukazivati na strah od napuštanja, sanjanje da ste otpušteni može značiti da se plašite da niste dovoljno dobri, da vas ne vide kao dovoljno sposobnu osobu, ili ste jednostavno zabrinuti da možete da razočarate šefa.

Ovaj san može biti vezan i za nešto stvarno što se trenutno dešava na vašem radnom mestu. Da li ste nedavno ušli u debatu sa svojim šefom koja je pokazala da se ne slažete? Da li ste napravili grešku na poslu za koju se plašite da će vas ponovo proganjati? Ova noćna mora može značiti i da se plašite što ostajete bez dovoljno novca, da trenutno imate neku vrstu finansijskog stresa.

Novčanik, novac
foto: Shuterstock

Suprotno tome, sanjati o odustajanju od posla znači da žudite za slobodom i da počinjete da se osećate opterećeno trenutnom karijerom.

Kurir.rs/AuntyFlo/B.M.

Bonus video:

03:07

Nada Macura u programu uživo ispričala svoj san

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track