PODGORIČANINU PRESEO RUČAK U NJUJORKU: Uželeo se ćevapa, pa svratio u balkanski restoran, a kad je konobar doneo račun SLEDIO SE
Foto: Printscreen TikTok raiwolf99

nezaboravno iskustvo

PODGORIČANINU PRESEO RUČAK U NJUJORKU: Uželeo se ćevapa, pa svratio u balkanski restoran, a kad je konobar doneo račun SLEDIO SE

Zanimljivosti -

Tiktoker Vuk Mihailović iz Podgorice, publici poznatiji kao Rai Wolf, boravi u Njujorku već nekoliko meseci odakle postavlja video snimke različitog sadržaja sa ciljem da pokaže kako izgleda život u ovoj američkoj metropoli.

Posebnu pažnju privukao je snimak o jednom restoranu na Menhetnu u kom se služe dobro poznati balkanski specijaliteti, od roštilja do domaće rakije šljivovice.

Ispostavilo se da je ovo iskustvo bilo papreno jer je ručak za dve osobe koštao čak 152 američkih dolara, odnosno oko 16.830 dinara, i to bez čašćavanja konobara!

@raiwolf99 ovoliko koštaju ćevapi a da ne dođe pomfrit uz njih... katastroooofa #fyp #foryou #xyzbca #viral #balkan #srbija #crnagora ♬ original sound - Rai Wolf

Rai Wolf je pokazao rukom pisan račun i nabrojao sve što je naručio, pa ga je tako porcija paprika koštala 11 dolara, šopska salata 15 dolara, dve lepinje 16 dolara, Karađorđeva šnicla 24 dolara i dve porcije po deset ćevapa 34 dolara.

Uzeo je i dve male palačinke sa kremom i plazmom koje su bile 9 dolara. Takođe, jedno pivo je plaćao čak 10 dolara, a 20 dolara je morao da izdvoji za dve čašice rakije!

Kada se sve sabere, iznos koji je trebao da plati Rai Wolf je 138 dolara, ali se na tu "baznu sumu", u skladu sa pravilima koja važe u Njujorku, dodaje i porez, kao i bakšiš, pa je tako ukupan račun porastao na 152 dolara (sa porezom), odnosno vrtoglavih 172 dolara sa uračunatim bakšišom!

Njujork, Menhetn
foto: Profimedia

Očekivano, komentari pratilaca Rai Wolfa na ovu objavu su urnebesni, jer su ljudi sa ovih prostora uglavnom šokirani cenama, mada ima i dosta onih koji nisu toliko iznenađeni jer je standard u Njujorku znatno veći od balkanskog i jedan je od najskupljih gradova na svetu.

"Komplet jagnje i prase za te pare ispečeš i najedeš se ko stoka", "Ja toliko platim hranu za celi mesec, a iz Niša sam", "Za ove pare slavu spremiš", neki su od komentara pratilaca.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track