STANARI ZGRADE OTKRILI TRIK PROVALNIKA: Evo kako znaju da NISTE KOD KUĆE, ako ovo vidite ODMAH reagujte reč je o sitnim znakovima
Foto: Shutterstock

STANARI ZGRADE OTKRILI TRIK PROVALNIKA: Evo kako znaju da NISTE KOD KUĆE, ako ovo vidite ODMAH reagujte reč je o sitnim znakovima

Zanimljivosti -

Hrvatski mediji pišu o slučajevima provala u Zagrebu i razotkrivaju trik koji ih nagoveštava. Misteriozne oznake kraj stanova pojavile su se i izazvale nemir među građanima. Sumnja prvo pada na snalažljive i proračunate provalnike, a iz policije apeliraju – ne brišite ih, nego ih prijavite.

„Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite!“, osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju, piše dnevnik.hr.

lopov, krađa, provala, provalnik, kuća
foto: Profimedia

„Mi smo primetili pre otprilike pre dve nedelje, u razgovorima sa susedima smo shvatili da su se kroz celo leto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obaveštenje na oglasnoj ploči da bi susedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi“, rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dnevnika Nove TV Dini Ćevid.

Lopov
foto: Profimedia

Reč je o malim, teško primetnim znakovima kraj vrata ili zvonceta. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojavi njima gde su ti znakovi osvanuli.

Građani po takvoj sumnji da im je neko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno treba prioritetno o tome obavestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smer da što pre otkrijemo, odnosno uhapsimo počinitelja takvih kaznenih dela“, objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije za Novu TV, a za ljude koji duže odsustvuju ima još jedan savet: „Palite i gasite svetla ili neka vam sused uzima poštu iz sandučića, dakle na bilo koji način stvorite privid da je neko u stanu“.

(Kurir.rs/Nova)

Bonus video:

00:53

POKUŠAJ PLJAČKE NA SRED ULICE! Evu Ras PRESREO LOPOV! Glumica u ŠOKU - Preplašena! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track