POZNATI GASTRO PORTAL OBJAVIO LISTU NAJGORIH JELA U SRBIJI: Kad vidite koja hrana je završila na spisku, prestaćete da im VERUJETE
Foto: Filip Plavčić

NESLAVNA LISTA

POZNATI GASTRO PORTAL OBJAVIO LISTU NAJGORIH JELA U SRBIJI: Kad vidite koja hrana je završila na spisku, prestaćete da im VERUJETE

Zanimljivosti -

Poznati gastro portal Taste Atlas objavio je listu najgore ocenjenih srpskih jela za 2024. Ima 14 stavki i mnoge su baš neopravdano završile u toj neslavnoj kategoriji.

Možda ste već navikli da se tako kotiraju pihtije, možda vam ipak prvo na pamet pada sladak kupus ili boranija. Međutim, prema ocenama s portala Taste Atlas najgore srpsko jelo su – rezanci s makom.

rezanci sa makom
foto: Alena Ceplová / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

„Jednostavni i hranljivi rezanci s makom su jelo koje se sastoji od široke, tanke pšenične testenine koja je prelivena obilnim količinama rastopljenog putera, a zatim posuta makom i šećerom. Nekada se smatralo bogatim i ukusnim obrokom, a danas predstavlja štedljivo, ali omiljeno jelo koje se uživa kao slatko glavno jelo ili zasitan desert“, stoji u opisu, a uvredljiva titula najgoreg srpskog jela sigurno će iznervirati svakoga kojem je ovo jelo jedan od omiljenih ukusa detinjstva.

No, još ih ima na ovoj listi.

Pihtije su na drugom mestu, leskovačka kavurma na trećem, popara je četvrta, a peta – lenja pita.

pihtije
foto: Profimedia

Pogledajte celu listu 14 „najgorih srpskih jela“ i biće vam jasno zašto ne treba mnogo verovati ukusu „stručnjaka“ koji glasaju na tom portalu.

Proja
foto: Profimedija

1. rezanci s makom

2. pihtije

3. leskovačka kavurma

4. popara

5. lenja pita

6. riblji paprikaš

7. srpska salata

8. proja

9. duvan čvarci

10. makovnjača

11. prebranac

12. svadbarski kupus

13. čorbast pasulj

14. slatko od jagoda

(Kurir.rs/ Taste Atlas/ Nova/ L. S)

Bonus video:

00:28

ITALIJANSKA KUHINJA NA SRPSKI NAČIN! Majka i snajka iznele pred Dušana minestrone supu i lazanje: OVAKO IH JE OCENIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track