OVO STALNO STAVLJATE NA LICE: Ali nikako to ne smete da radite
Foto: Profimedija

Borba sa bubuljicama

OVO STALNO STAVLJATE NA LICE: Ali nikako to ne smete da radite

Žena -
Losion za telo se s razlogom naziva "losion za telo" - dizajniran je samo za to mesto...

Internet je preplavljen raznim vrstama lekova i preparate, uključujući i savete za njegu kože i revitalizaciju. Dok neke od tih sugestija mogu izgledati kao dobra ideja, možda će vam naneti više štete koži nego stvoriti dobar efekat.

Postoji mnogo korisnih načina da vaša koža bude čista i zdrava, a ovo su samo neke od stvari koje ne biste trebalo da nanosite.

Lak za kosuMožda ste naišli na neke preparate za njegu kože koji uključuju lak za kosu. Najčešće se radi o preparatima za isušivanje akni, ali to bi mogli dovesti do začepljenja pora i iritacije kože.

Losion za teloLosion za telo se s razlogom naziva "losion za telo" - dizajniran je samo za to mesto. U odnosu na kožu lica, koža na telu je deblja i otpornija. Bodi losioni obično sadrže više mirisa i manje sastojaka koji su namenjeni za hidratizaciju. Iako nisu svi losioni za telo štetne za vaše lice, bolje ih nemojte nanositi.

Pasta za zube

Korištenje paste za zube na području gde se nalaze akne je stari lek. Iako pasta za zube može sušiti akne, takođe će iritirati vašu kožu, te može izazvati ozbiljnije probleme, kao što su hemijske opekotine ili ožiljci.

VazelinVazelin se često koristi za hidratizaciju suhe ili ispucale koža, međutim to nije odgovarajuće rešenje za vaše lice. Kada prvi put nanosite vazelin na lice, možda ćete osetiti da pomaže da je vlaži i omekšava, ali ona počinje da se "pretvara" u određene nepravilnosti.

ŠećerNije neuobičajeno videti pilinge koji sadrže šećer. Ovo je još jedna ideja da će vam to pomoći, ali zapravo čini više štete nego koristi. Kao što je spomenuto, vaša koža lica nije otpornija nego koža na telu. Šećer može biti pogodan za piling nogu, ali može oštetiti kožu na licu - jednostavno je previše grub.

Soda bikarbonaSoda bikarbona ima grubu teksturu i konzistenciju koja može navesti neke ljude da je koriste kao piling. Izbegavajte ovo po svaku cenu! Održavanje prirodne pH ravnoteže je bitan deo čuvanja kože zdravom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track