EVO ZAŠTO NIJE LOŠE BITI SAM NA DAN ZALJUBLJENIH: Ne želim da imam muškarca, a da ne vredi ništa
Foto: Profimedia

Ako ste solo

EVO ZAŠTO NIJE LOŠE BITI SAM NA DAN ZALJUBLJENIH: Ne želim da imam muškarca, a da ne vredi ništa

Žena -
Onima koji su nedavno izašli iz romantične veze ovaj dan može da posluži kao proslava novostečene slobode, dok onima koji žale što nemaju partnera Dan zaljubljenih ne mora proteći u znaku tuge i usamljenosti.

Budite srećni što ste bez partnera, jer samački život pruža brojne pogodnosti kojih ćete se rado prisećati kasnije, kada ćete biti pod dojmom kompromisa i života udvoje. Budite ponosni na činjenicu što ste dovoljno samostalni da možete biti srećni i sami.

Osvrnite se oko sebe i promatrajte ljude koji su usamljeni i nesćetni i pored činjenici što su u vezi. Dok ste prepušteni sami sebi znate da vam niko ne može prigovarati, kao što se i ne morate drugome opravdavati i prijavljivati dolaske i odlaske. Izađite van, ostanite do ranih jutarnjih sati i pošteno se naplešite s društvom. Ukratko - uživajte u apsolutnoj slobodi.

Ljubav pružite sebiDa je dan namenjen iskazivanju ljubavi, pa je možete pružiti i sami sebi. Kupite sami sebi omiljeni parfem ili ulaznice za koncert na koji već dugo želite da odete. Važno je da pronađete način da udovoljite sebi, a u tome vam može pomoći čitanje knjige, sađenje cveća, crtanje ili što god vas opušta i ispunjava.Okupite drugeImate li još prijatelja bez partnera, udružite snage s njima i organizujte zajedničku večeru. Isplanirajte izlazak, večeru sa obiljem hrane i dobrog vina ili tematsko druženje na kojem možete igrati zabavne igre poput pantomime. Da bi se još bolje osećali, možete pričati zabavne dogodovštine iz situacija s bivšim partnerima zbog kojih vam je danas drago da ste sami.

Uputstva za dameAko ćete dan provesti sami, naoružajte se omiljenim poslasticama i pićem, ali ni slučajno ne pomišljajte na gledanje romantičnih filmova. U obzir dolazi drame, komedije pa čak i horori.Uputstva za damNaručite picu, pozovite prijatelje i smestite se ispred televizije uz prenos utakmice omiljenog kluba. Sportsko veče biće pravo uživanje jer da ste u vezi gledali bi sladunjave filmove.Ako ste pomalo tužni jer su "svi sa nekim" pogledaje pametne razloge zbog kojih su ljudi "solo".

* Sama sam jer ne želim da pristanem na manje nego što zaslužujem. Još nisam našla partnera koji me je u potpunosti osvojio i ko ima svoje "ja".

* Sama sam zato što je to moj izbo. Ne treba mi neko ko će potvrditi ono što već znam, a to je da sam neverovatna, lepa i brižna žena.

Foto Profimedija
Foto Profimedija

* Pre nego što nađem partnera treba da poradim na sebi. Neću za druge postavljati visoke standarde ako ih sama ne mogu ispuniti.

* Još nisam sreo ženu uz koju bih pomislio "biti s njom bolje je nego biti sam".

*Solo sam jer imam sve što me usrećuje i zadovoljan sam sobom.

*Iskreno, previše sam lena, a veze zahtevaju mnogo truda. Ne šaljem poruke, i ne zovem. Počnem da pričam s muškarcima i onda shvatim da u to treba uložiti mnogo truda i više nego što sam spremna pa jednostavno odustanem.

* Pojedinci su neverovatno, ali u malim dozama. Ali imati to celo vrijeme kraj sebe, to ne mogu.

* Još nisam upoznala pravoga, a ne želim da igram igru "Imam muškarca, iako ne vredi ništa".

Sada znam nešto što pre nisam znala, sada sam izbirljiva. Trenutno sam fokusirana samo na sebe, na svoj emocionalni i duhovni rast. Ne planiram biti solo zauvek, ali ne želim ništa ni da forsiram.

* Svaki put kad izađem s nekim - to nisu žene to su površne klinke. Teško je pronaći nekoga ko je naučio iz svoje ljubavne prošlosti. Takođe, teško je pronaći nekoga ko zna šta želi i neće pobeći čim se pojave prvi problemi.

* Bilo je previše razočaranja u mom ljubavnom životu. Lepa sam, pametna i najvažnije od svega, srećna što sam sama.

* Želim kontrolu nad životom i novcem. Biti sam znači ne objašnjavati stalno na što trošim svoje vreme i novac.

* Biti sretan sam nije nimalo lako, ali ako ne mogu biti zadovoljna sama, teško da ću biti srećna u vezi.

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track