ZA SAVRŠENU BIKINI ZONU: Uz ovih par trikova izbegnite URASLE dlake!
Foto: Facebook Printscreen

IDE LETO

ZA SAVRŠENU BIKINI ZONU: Uz ovih par trikova izbegnite URASLE dlake!

Žena -

Stiže leto, sa letom i sezona bikinija, a uz sve to i problemi sa uraslim dlačicama. Zato preduzmite ove korake na vreme kako biste na plaži šetali bez straha da će svu pažnju ukrasti urasle dlačice na bikini zoni.

Prije nego što vam uraste dlaka:

Izbegavajte usku odeću

Ako vam se često dešavaju problemi sa uraslim dlakama, bolje bi bilo da se odreknete steznika, skini farmerki i sličnih stvari jer tako uska odeća stvara frikciju i pritisak na folikule dlake zbog čega je velika verovatnoća da će dlaka krenuti da raste u smeru u kome to ne želite.

Brijte se odmah na kraju tuširanja

Brijanje je stresno za kožu, oštećuje folikule dlake i prosto je pozivnica za urastanje. Da biste minimalizovali te štetne efekte, najbolje bi bilo da brijanje ostavite za kraj jer su zbog tople vode pore otvorene a dlake mekše.

Koristite hidrirajuću kremu za brijanje

Kako je veća šansa da kovrdžave i jače dlačice urastaju, tako je logično i da je bikini zona najugroženija. Zato kada je brijete obavezno koristite hidrirajuću penu, a u tu svrhu može da posluži čak i običan regenerator za kosu.

Redovno radite piling

Ovo je jedan od najefikasnijih načina prevencije uraslih dlaka. Što je deblji sloj mrtve kože, veća je šansa da će se dlaka zavući ispod. Zato redovno radite piling.

Kada vam uraste dlaka tretirajte je onako kako (po pravilima) tretirate i bubuljicu

To ne znači da treba da je cedite, već da svakodnevno na nju mažete benzoil peroksid i radite piling na dnevnom nivou.

Stavljajte tople obloge

Ako vidite uraslu dlaku, nekoliko puta dnevno stavljajte na nju topli oblog kako biste omekšali dlaku i umanjili iritaciju. Već za par dana će crvena tačkica nestati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track