OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Uz pomoć kesice čaja rešite se dosadnih afti za tren oka!
Foto: profimedia

KORISNO

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Uz pomoć kesice čaja rešite se dosadnih afti za tren oka!

Žena -

Šoljica čaja uvek je dobra ideja. Ali, kada napravite vaš omiljeni napitak sigurno bacate kesicu čaja. Ali, niste ni svesni koliko u tome grešite.

Evo kod kojih problema mogu da vam pomognu kesice za čaj.

1. Leči opekotine

Kesica čaja vam može pomoći u tretiranju opekotina od sunca i sprečava svrab kože. Crni čaj sadrži kiselinu koja pruža umirujuće učinke koji eliminišu višak toplote od sunca.

2. Za umorne oči

Verovatno imate noći kad se prepustite gledanju televizije ili surfovanju na internetu, a sledećeg jutra završite s jadnim, zombičnim očima. Međutim, možete se rešiti podočnjaka uz pomoć tanina pronađenih u crnom čaju. Sve što je potrebno da učinite je staviti nekoliko korišćenih kesica čaja u frižider.

Ako sledećeg jutra imate umorne oči, samo zgrabite neke od kesica za čaj i stavite ih na oči. Ostavite da deluju oko 15 minuta.

3. Popravite manje opekotine

Zbog velikih količina tanina u crnom čaju može se ublažiti upala uzrokovana previsokim temperaturama. Za lečenje manjih opekotina, stavite dve ili tri hlađene, vlažne kesice čaja.

4. Uklonite perut

Perut jeprilično teško ukloniti u potpunosti. Zamenite skupe proizvode protiv peruti sa samo nekoliko kesica za čaj.

5. Oslobodite se afti

Rashladite nekoliko kesica za čaj i stavite ih na zahvaćeno područje u ustima. To bi trebalo ublažiti vaše afte za tren oka. Možete ih koristiti na isti način kako biste ublažili upalu usta.

foto: profimedia

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track