I UŽIVANJE I ZDRAVLJE: Plaža za žene koje ne mogu da imaju decu
Foto: Jelena Rafailović

Lepota ulcinja

I UŽIVANJE I ZDRAVLJE: Plaža za žene koje ne mogu da imaju decu

Žena -

Za Ulcinjsku plažu u Crnoj Gori kažu da na Jadranu ne potoji mesto prema kome je priroda bila izdašnija, međutim malo je poznato da su žene koje nisu mogle da imaju decu zahvaljujući njoj dobile.

Upućeni u lekovito čudo jednog dela ulcinjske plaže kažu da se ne zna broja ženama koje su od samo jednog odlaska u Ulcinj uspele da se ostvare kao majke.

foto: Jelena Rafailović

- Od kako znam za sebe znam i za taj deo plaže koji je poput uvale. Mnogo je žena koje su sve pokušale ali nažalost nisu uspele da postanu majke. Jedan dolazak u Ulcinj uspevao je da reši skoro nemoguće. Sećam se žena koje dođu same sa suprugom a nakon dve godine ili tri sa detetom - objašnjava profesor i predsednik Društva prijatelja Starog grada u Ulcinju "Kaljaja"Ismet Karamanaga.

On dodaje da nije dovoljno samo ući i okupati se u taj deo plaže. - Postoji ritual, prvo se ženi objasni kako da se pripremi i šta da donese na kupanje. Vrlo je bitno da sa ženom razgovara neko ko je upućen u ceo proces, te se pre svega žene trebaju raspitati. Kada se odrade sve pripreme žena ulazi u vodu zajedno sa ženom koja obavlja ceo ritual. Nisam siguran šta tačno rade ali znam da te žene gotovo 99 posto nakon toga ostaju trudne i ostvaruju svoj najveći san - kaže Karamanaga.

foto: Jelena Rafailović

Njegovu priču potvrdila nam je i jedna žena koja je svoj sterilitet izlečila u Ulcinjskom blatu. - Lekari su mi još u studentskim danima rekli da neću imati dece jer su mi oba jajnika propala. Slučajno sam bila u Ulcinju sa suprugom na letovanje. Nisam razmišlja apsolutno o tome ali kada smo se vratili kući nekim čudom ubrzo sam ostala u drugom stanju. Ispostavilo se da je jedan vrlo mali deo jajnika ipak obavljao svoju funkciju objasnili su mi lekari, ali iskreno mislim da nešto lekovito u toj plaži postoji - rekla nam je jedna žena iz Berana.

foto: Jelena Rafailović

Ulcinj nije poznat samo po lekovitosti već i po svojim fantastičnim peskovitim plažama koje nisu specifične za crnogorsko primorje, a koja sa druge strane pruža više mogućnosti za aktivan odmor.

Pored toga ono što ostvalja bez daha je Stari grad u Ulcinju koji dvadeset pet vekova prkosi zubu vremena, potom jedan od najvećih i najstarijih maslinjaka u Crnoj gori sa čijeg se vidikovca pruža nezamisliv pogled na uvalu Valdanos. Takođe, Ulcinj je poznat kao grad u kome je noći provod zagarantovan. Možda je i to razlog što su naše mnoge poznate ličnosti iz sveta zabave svoje karijere započeli baš na ulcinjkoj plaži.

(Kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto: Jelena Rafailović )

Fuad Hdžibeti direktor turističke organizacije Ulcinju kaže da su u toku prošle godine imali najviše gostiju iz Srbije. - Svake godine nam sve više gostiju dolazi iz Srbije. Očekujemo i ove godine još više. Po prijavama prošle godine imali smo preko 80.000 ljudi iz Srbije. Poslednjih godina trudili smo se da za omladinu pripremimo razne aktivnosti u vidu sportova na vodi i to je imalo prilicno dobar odjek- kaže Hadžibeti i dodaje da je od ove godine Ulcinj bogatiji 40 mini hotela sa tri i četiri zvezdice a u maju otvaraju i jedan sa pet zvezdica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track