BELI ČUPAVCI U NEŽNOJ GLAZURI! Recept za novu verziju popularne poslastice, evo šta vam je sve POTREBNO!
Foto: Printscreen

sjajno

BELI ČUPAVCI U NEŽNOJ GLAZURI! Recept za novu verziju popularne poslastice, evo šta vam je sve POTREBNO!

Žena -

Čupavci su mnogima jedna od omiljenih poslastica, pored dobrog ukusa, pravi se lako i jednostavno.

Ovaj lagani kolač sa čokoladnim prelivom i kokosovim brašnom doživeo je malu izmenu – umesto glazure od tamne čokolade sada se koristi bela čokolada, uz slatku pavlaku koja kolačima daje neodoljiv ukus.

Sastojci za biskvit:

- 6 jaja - 6 velikih kašika brašna - 4 velike kašike šećera - 1,5 dl ulja - pola praška za pecivo

Za glazuru:

- 300 g bele čokolade - 4 dl mleka - 4 dl slatke pavlake - kokos

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca mikserom, dodajte šećer i nastavite da mutite, pa lagano dodajte ulje u mlazu.

U drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Naizmenično u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo i sneg od belanaca, i polako mešajte.

Uključite rernu na 180 stepeni. Namažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu za biskvit i pecite oko pola sata. Kolač je gotov kad se ivice testa odvoje od ivica pleha. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga isecite na kocke.

Izlomite belu čokoladu na kockice i stavite je u dublju posudu. Dodajte mleko i slatku pavlaku, pa sve zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje. Kad je glazura topla, pre nego što počne da vri, skinite posudu sa vatre.

Biskvit isečen na kocke uvaljajte u prohlađenu glazuru, pa u kokosovo brašno.

Čupavci
foto: Printscreen

Kurir.rs/I.B.

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 02.06.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track