MAJKA JOJ BILA LUDA, A ONA GODINAMA VARALA MUŽA: Život joj je obeležila FATALNA AFERA, a sada je jedna od NAJBOGATIJIH žena!
Foto: Profimedia

ISPOVEST

MAJKA JOJ BILA LUDA, A ONA GODINAMA VARALA MUŽA: Život joj je obeležila FATALNA AFERA, a sada je jedna od NAJBOGATIJIH žena!

Žena -

O životu jedne od najpoznatijih modnih dizajnerki na svetu, Done Karan, mogao bi da se snimi film.

Otac slavne dizajnerke preminuo je kada je imala samo tri godine, te je odrasla sa majkom Helen koja je imala mentalnu bolest. Kako joj je otac bio krojač, a majka model, da se zaključiti da je dizajnerka od njih nasledila dar za bavljenje modom.

Ipak, kako je navela u svojim memoarima, nije želela da bude u tom svetu, a jedan od razloga mogao bi da bude njen često komplikovan odnos sa majkom koja je patila od bipolarnog poremećaja, u knjizi opisala kao “ludu, temperamentnu ženu koja je neprestano patila od istovremeno stvarnih i izmišljenih tegoba”.

Dona Karan
foto: Profimedia

Napisala je i kako su bočice bile prosute po celoj njihovoj kući, te da je njena majka neprestano menjala raspoloženje. U jednom trenutku je bila ushićena, a već u sledećem stavljala glavu u rernu u želji da se ubije.

"Moda je bila poslednje što sam želela, ali ja sam se praktično rodila u njoj. Moj otac je bio krojač, a majka model koja je kasnije radila u prodaji i izložbenim salonima. Želela sam da živim potpuno drugačije od moje majke, želela sam i sama da budem majka, ali ona koja je stalno kod kuće. Život je, naravno, imao druge planove i ja sam otišla na Školu dizajna Parsons u Njujorku i započela stažiranje kod En Klejn, a na kraju i postala njen glavni asistent", ispričala je ona svojevremeno.

"Kada sam imala 25 godina i to trudna, En je iznenada umrla, a ja sam bila primorana da sama završim kolekciju na kojoj smo radile. Ostalo je istorija… Prevazišla sam sve prepreke i nikada nisam prihvatila reč “NE”. Samo sam nastavila da radim na tome i to i uradila, jer po meni, nije bilo drugog izbora", ispričala je ona, a od tog trenutka krenula je njena uspešna karijera u modnoj industriji.

Njena prva ljubav bio je Mark Karan za kog se i udala i u kom je, kako je istakla, videla “sigurnu luku” i nekoga sa kim će osnovati porodicu. Međutim, nije trebalo da prođe mnogo, a da sve postane turbulentno.

Dona Karan
foto: Profimedia

Jedne večeri, dok je sa prijateljicama proslavljala svoju veridbu, upoznala je harizmatičnog, ali oženjenog umetnika Stefana Vajsa. Te noći su, prema njenim rečima, imali strastveni s**s, a Dona se ipak za koji dan udala za Marka.

Đavo joj nije dao mira ni nakon udaje, te je odmah po povratku sa medenog meseca pozvala Stefana i otpočeli su aferu. Mark je vremenom saznao da mu žena ima ljubavnika, te su se Dona i Stefan rastali. Iako je obećala suprugu da će raskinuti sa ljubavnikom kada je saznala da je trudna, kreatorka je, zapravo, bila ubeđena da je beba Stefanova.

Tada je pobacila, ali je njena želja za potomstvom bila prevelika i ona i Karan su 1974. godine dobili ćerku Gabrijel Houp, a vezi Done i Vajsa došao je kraj.

Međutim, četiri godine kasnije obnovili su romansu.

"Nikad nijedno od nas dvoje nije osetilo takvu povezanost. Bilo je to trenutno i strastveno, kao da nije prošao nijedan dan. Zbunjenost, strast, tuga, ljubav, krivica, sve vreme sam proživljavala te emocije. Ipak, nisam mogla i nisam htela da odustanem od Stefana, središta moje emocionalne oluje. Oduvek sam ga volela, bio je moja zvezda. Privlačio je svaku ćeliju u mom biću" napisala je dizajnerka u svojim memoarima o ponovnom susretu sa ljubavnikom.

Od Marka se razvela 1978. godine, a nekoliko godina kasnije i Stefanse razveo od svoje supruge i mogli su da se venčaju. Kada je Vajs 2001. godine preminuo od kancera, Dona je firmu prodala luksuznom konglomeratu za 643 miliona dolara, ali je ostala glavni dizajner i zaštitno lice brenda.

Dona Karan
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:12

RAŽNATOVIĆEVU ZOVU KRALJICA STILA: Cecina ćerka grmi u modernoj kombinaciji, svi će ovo KOPIRATI! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track