ISPOVEST MAJKE ČIJE JE DETE PROGUTALO MAGNETE I UMALO UMRLO: Lekari su mi rekli da je stomačni virus, ali nisam im poverovala!
Foto: Profimedia

OPASNE STVARI U KUĆI

ISPOVEST MAJKE ČIJE JE DETE PROGUTALO MAGNETE I UMALO UMRLO: Lekari su mi rekli da je stomačni virus, ali nisam im poverovala!

Žena -

Većina porodica ima magnete na vratima, bilo da pridržavaju dečje crteže ili slike, bilo da su samo za dekoraciju. Ako ih imate, verovatno ste potpuno nesvesni koliko oni mogu biti opasni za decu.

Najveća opasnost je od gušenja, ako dete proguta magnet. Ali, osim toga, snaga magneta može uzrokovati ozbiljne probleme u probavnom sistemu, što se rešava hirurškom intervencijom.

dete, opasnosti za decu
foto: Shutterstock

Mama Leksi Kendal iz Teksasa na društvenim mrežama je objavila upozorenje svim roditeljima, nakon što je njena dvogodišnja ćerka Ava skoro umrla jer je progutala magnete s njihovog frižidera. Magneti su bili visoko na vrhu frižidera, pa su roditelji mislili da ih dete ne može dohvatiti, ali devojčica je nekako uspela doći do njih i progutala ih je! Kada je počeo da je boli stomak, mama ju je odvela u hitnu, a tamo su mislili da devojčica ima stomačni virus.

Majčinski instinkt

Ipak, instinkt je majci govorio da se ovde ne radi samo o običnoj bolesti, i odvela je na snimanje u dečju bolnicu, gde se na snimci videlo da u stomaku ima devet kuglica. Leksi je odmah shvatila da su ti predmeti magneti s frižidera, a devojčica je odvedena na operaciju koja je trajala četiri sata kako bi se sprčila unutrašnja oštećenja, jer je već nastala infekcija.

Lekari nisu bili optimistični i rekli su da verovatno neće preživeti sledećih 24 sata. Na sreću, Avino stanje sada se popravlja, još se oporavlja u bolnici, a njena majka upozorava roditelje da sklone magnete jer ne želi da iko više proživljava ono što je ona.

Kritike upućene roditeljima

Ipak, neki ljudi kritikuju roditelje što nisu sprečili da dođe do ovoga. - Loš roditelj ne bi imao hrabrosti da ovo javno ispriča. Loš roditelj ne bi slušao svoj instinkt. Ja volim svoju decu svim srcem, i za njih bih uradila sve na svetu. Čitam komentare poput: 'Gde su bili roditelji?' ili 'Roditelji su glupi jer su ostavili magnete u blizini dece', ili 'Roditelje bi trebalo tužiti za zanamerivanje deteta'.

- Imam petomesečno dete, i kao roditelj, ponekad moram da brinem o bebi koja plače, i ne mogu 24 sata dnevno da pratim srećno dvogodišnje dete koje se igra", napisala je mama Leksi na Facebooku. Američki Odbor za zaštitu potrošača na Twitteru je pohvalio Avinu mamu zato što je izašla u javnost s ovom temom.

(Kurir.rs/miss7)

Bonus video:

03:40

LJUDIMA NAPRAVILI PAKAO OD ŽIVOTA! Zbog vidovite Zorke preminulo DETE OBOLELO OD RAKA, ovako je manipulisala roditeljima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track