UDALA SAM SE ZA ČOVEKA KOJI JE SLOMIO SRCE MOJOJ NAJBOLJOJ PRIJATELJICI: Nikad neću zaboraviti dan kad nas je uhvatila NA DELU
Foto: Profimedia

DA LI BISTE VI OPROSTILI OVAKO NEŠTO?

UDALA SAM SE ZA ČOVEKA KOJI JE SLOMIO SRCE MOJOJ NAJBOLJOJ PRIJATELJICI: Nikad neću zaboraviti dan kad nas je uhvatila NA DELU

Žena -

Neimenovana žena opisala je mučnu situaciju koja joj se i dan danas mota po glavi i ne da joj mira. Zaljubila se u bivšeg verenika svoje prijateljice koji je prijateljicu ostavio u suzama. Započeli su vezu, a prijateljica ne razgovara s njom otkako je za to saznala.

Ovo je njena ispovest:

Moja prijateljica Kejt nije posebno posesivna osoba i da je bio neki drugi njen bivši u pitanju, ne bi ni trepnula okom kada bih joj rekla: "Hej! Pogodi ko je moj novi dečko? Tvoj bivši".

Ali ovo nije bio bilo koji bivši. To je bila ljubav njenog života s kojom je planirala da provede ostatak života. Kad ju je ostavio, što nije imalo nikakve veze sa mnom, ona je bila očajna.

Kao njena najbolja prijateljica, ja sam bila ta koja je sedela s njom i mazila je dok je plakala. Trebali su joj meseci da se vrati u bilo kakvu normalu: bila je krajnje slomljenog srca. Kasnije mi je on rekao da tu više nije bilo strasti i da je bilo najbolje da on ode.

Drugarice
foto: Profimedia

Kejt je sada u drugoj vezi s vrlo dragim muškarcem, ali mislim da još uvek prolazi kroz emocije od pre. Ne mogu vam reći da li se to promenilo jer nije razgovarala sa mnom otkad je saznala za nas.

Uvek sam se dobro slagala s njenim bivšim, ali on je bio verenik moje najbolje prijateljice, tako da je bio potpuno zabranjen. Smatrala sam ga vrlo privlačnim i zabavnim, ali nikada nismo koketirali.

Srela sam ga na koncertu osam meseci kasnije

Kad su se razišli, poslao mi je poruku da se nada da će biti dobro i da li ću se ja pobrinuti za nju, a ja sam mu poželela sve najbolje, i to je to. Sve dok ga otprilike osam meseci kasnije nisam srela na koncertu. Iznenadila sam se kako je bilo dobro videti ga.

Razgovarali smo i tad smo već dobro popili, a otprilike dva sata kasnije počela sam da se osećam krivom. Rekla sam mu, "Nisam sigurna da bi Kejt bila oduševljena što toliko dugo razgovaramo". Pogledao me je i rekao: "Ne. Ali više nisam s Kejt. I stvarno uživam u razgovoru s tobom."

svađa
foto: Shutterstock

Tada je trebalo da odem jer je to bio prvi nagoveštaj da se nešto događa. Da mi nismo samo prijatelji koji delimo stare uspomene.

Ali nisam otišla. Stvarno mi se sviđao, bila sam sama tri godine, bila sam usamljena i godinama nisam upoznala nikoga ko bi mi se svideo. Kejt je do tada već upoznala svog novog dečka. Ja sam bila pijana, on je bio pijan, godinama smo bili prijatelji, a ono što se dogodilo bilo je neizbežno. Došli smo kod mene i spavali smo zajedno.

Privukao me k sebi i rekao da je ovo toliko dugo želeo

Kad sam sutradan otvorila oči, silno me je pogodilo to što sam uradila. Preplavila me krivica i bila sam sigurna da će on zažaliti. Bila sam u krivu. Privukao me k sebi i rekao da je ovo toliko dugo želeo. Bila sam šokirana jer prethodne noći ništa od toga nije bilo spomenuto. Tada je priznao da se, nakon što je raskinuo s Kejt, poigravao idejom da me pozove, ali nije hteo da me dovede u neprijatan položaj.

Palo mi je na pamet da ovo nije bilo samo na jednu noć i da to neće moći da se prikrije. Osećala sam se vrlo zbunjeno. Kejt je bila moja najbolja prijateljica, ali ovde je bio momak koji me jako privlačio, dobro poznavao, voleo i koji je želeo budućnost sa mnom. Imala sam 37 godina i želela sam decu.

drugarice, prijateljice
foto: Profimedia

Bila sam tako rastrzana. Njihova veza je bila gotova, pa zapravo nisam učinila ništa loše, ali postoji neizgovoreni kôd koji kaže da s bivšim dečkom od prijateljice nikako ne smeš da budeš. Pogotovo ne s onim koji joj je slomio srce i u kojeg je još uvek verovatno zaljubljena.

Znala sam da bi to moglo da se svede na izbor između moje prijateljice i veze s nekim ko bi mogao da bude onaj pravi. Za mene je jedino rešenje bilo videti postoji li šansa za budućnost pre nego što sve stavim na kocku. Tako smo se potajno viđali otprilike dva meseca i nikome nismo ništa govorili.

Veza se premestila s "Jesam li sigurna u ovo? Mogu da izgubim sve" u "Ovo je moja srodna duša i ne mogu da zamislim život bez njega" u šest nedelja. Ali puno ljudi se tako oseća prva tri meseca, tako da sam pričekala. I tada se sve raspalo. Postajali smo sve manje oprezni i kad se Kejt jednog dana nenajavljeno pojavila kod mene, njegov automobil je bio parkiran napolju, bili smo uhvaćeni.

drugarice, podrška, tešenje
foto: Profimedia

Videla sam kako se zaustavlja autom, i u tom trenutku sam shvatila kako se njegov auto skroz vidi. Bilo je besmisleno pretvarati se, pa smo je pustili unutra i svi smo stajali gledajući se. Nikad, ali nikad neću zaboraviti njeno lice. Toliko je emocija bljesnulo iz nje. Zbunjenost. Šok. Neverica. Bol. Izdaja. Bes. Gađenje.

Nije rekla ništa. Samo nas je posmatrala, a zatim je mene pogledala pravo u oči i rekla: "Nemoj više nikad da me zoveš."

To je bilo to.

Potrčala sam za njom. Otišla sam do njene kuće. Razgovarala sam s njenim prijateljima, mamom i dečkom. Napisala sam joj bezbroj imejlova, tekstova i pisama. Nebrojeno puta sam joj rekla kako mi je žao. Da to nisam mislila da uradim, jednostavno se dogodilo. Nikad mi nije odgovorila i sumnjam da će ikada.

Pitam se da li bi bilo drugačije da smo joj ranije to rekli. Na kraju sam izgubila prijateljicu, ali sam dobila muža. Apsolutno se isplatilo, ali krivica je još uvek tu, prenosi Daily Mail.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:24

VODITELJKA JUTARNJEG UDALA SE ZA LUKU KOG ZNA OD 22. GODINE: Upoznala ih drugarica, imali su TEŽAK period, a sad su u BRAKU! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track