Ovaj dezert se brzo pravi, a ukus mu je bez premca.
Beli anđeo torta je vazdušasta, lepršava sa kremom od vanile, mlevenim lešnicima i tankim rozen korama. Torta koja se brzo i lako pravi, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 10 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga u prahu
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema:
I fil: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Kada se puding ohladi sjediniti sa umućenim puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve sjediniti.
II fil: umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, lagano sjediniti varjačom.
Filovanje: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, staviti drugu koru, pa fil od pudinga preko fil od šlaga i tako redom dok ne potrošite sve kore. Odozgo celu toru premazati šlagom.
(Kurir.rs/Alo)
Bonus video: