Slušaj vest

Dani posta nekada znaju biti i pravi izazov za nevešte kuvare. Većina ne zna koliko jednostavnih jela se može napraviti, a da se ne prekši post. Salata od krompira i blitve je jedno od popularnijih, a mi vam donosimo jednostavan recept za ovo jelo. Osim u danima posta, može se jesti i generalno tokom godina jer ne goji, a sadrži mnoštvo zdravih sastojaka. 

Sastojci:

500 g krompira,
2 veze blitve,
1 veća glavica crnog luka,
so po ukusu, maslinovo ulje, 2 – 3 kašike jabukovog sirćeta ili pola limuna

barena-blitva-shutterstock-236649808.jpg
Blitva Foto: Shutterstock

Priprema:

Krompir kuvati, al ga ne prekuvati, paziti, da se ne bi pri sečenju raspadao. Obariti 2 veze očišćene blitve nekoliko minuta u ključaloj vodi (može se kuvati i na pari, 15 minuta). Ocediti blitvu, staviti u činiju, izmešati sa, na kocke isečenim krompirom, lukom, dodati so, maslinovo ulje i sirće.