SKUPLJAJU NOVAC DA BI IMALI SEKS: U Venecueli kutija kondoma košta 660 evra!
Foto: Profimedia

Dve plate za prezervative

SKUPLJAJU NOVAC DA BI IMALI SEKS: U Venecueli kutija kondoma košta 660 evra!

Život -
Zemlja je toliko u haosu, a sada još moramo da čekamo da bi imali seks. Ovo je novo dno, rekao je stanovnik Venecuele

Više od deset godina lošeg upravljanja i kolaps globalne cene nafte su prisilili ljude koji žive u Venecueli da se prilagode novom crnom tržištu mleka i drugih osnovnih životnih namirnica. Poslednji u nizu proizvoda u oskudici su kondomi, koje je skoro nemoguće naći.

Kontracepcija je najnovija "žrtva" ekonomske krize u Venecueli. Internet je jedina opcija stanovništvu preko kojeg naručuju neophodne proizvode, a kutija kondoma iznosi frapantnih 660 evra.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Zemlja je toliko u haosu, a sada još moramo da čekamo da bi imali seks. Ovo je novo dno", rekao je Džonatan Montila, koji radi u i marketinškoj kompaniji.

Kondomi koštaju približno minimalnoj mesečnoj plati, a nedostatak istih će stvoriti nove probleme.

Naime, Venecuela je jedna od vodećih država Latinske Amerike po broju zaraženih HIV-om i trudnoća kod tinejdžerki. Ova informacija je zabrinula i doktore, jer je abortus u ovoj zemlji zabranjen.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Kondoma u apotekama i prodavnicama nema od decembra prošle godine, i građani ih mogu kupiti samo preko interneta. Kolaps cene nafte i inflacija produbio je nestašicu drugih osnovnih životnih proizvoda od pelena, dezodoransa do tableta.

Prema proceni "Benk of Amerika", Venecuela će ove godine uvesti 42 odsto manje roba nego u 2012.godini.Predsednik Nikolas Maduro odbija da sreže socijalna davanja, već je rešio da smanji uvoz robe.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track