Pobedićemo šećernu bolest!

Humanitarni turnir Koš za dijabetes 2012

Pobedićemo šećernu bolest!

Život -
Poznate ličnosti podržale humanitarni turnir Koš za dijabetes 2012, na kojem su prikupljena sredstva za rad Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Beograda - Plavi krug

Humanitarni turnir u basketu "3 na 3" - Koš za dijabetes 2012 - održan je na terenima Sportskog sela Savski venac kako bi se prikupila sredstva neophodna za dalji rad Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Beograda - Plavi krug.Na turniru je učestvovalo devet ekipa iz osam kompanija, a ukupno je prikupljeno 58.000 dinara. Akciju su podržale i poznate ličnosti - potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj i direktor reprezentativnih selekcija Srbije Savo Milošević.Plavi krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti Grada Beograda. O značaju Udruženja govori podatak da su za dve i po godine postojanja aktivisti Udruženja proverili nivo šećera u krvi kod više od 25.000 Beograđana i tom prilikom otkrili više od 550 osoba koje nisu ni znale da imaju dijabetes.Aktivisti Udruženja prošli su obuku po smernicama IDF (International Diabetes Federation) na edukativnom kampu Dijabetes lideri Srbije 2012, tako da sada mogu da daju praktične savete osobama s dijabetesom vezane za njihovu bolest. Takođe, u edukativnom centru u prostorijama Udruženja organizuju se predavanja o ishrani kod osoba s dijabetesom, značaju fizičke aktivnosti... Pokrenuta je nova grupa Plavi kružić, koja je namenjena roditeljima dece obolele od dijabetesa.U maju 2012. godine svečano su otvorene prostorije Udruženja na Bulevaru Zorana Đinđića 129 u Novom Beogradu, gde svi zainteresovani mogu besplatno da provere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Sledi teniski turnirBojana Marković, predsednik Plavog kruga, kaže da je izuzetno zadovoljna održanom akcijom, pre svega zbog prisustva dece, za koje je sport poput leka.- Mogu da kažem da je akcija uspela. Sport je, kao i svaka fizička aktivnost, sjajan vid borbe protiv dijabetesa i drago nam je da ovakve manifestacije mogu koristiti svima, počev od naših najmlađih. Već planiramo teniski turnir na ovom istom prostoru i nadamo se još većem odzivu - kaže Bojana Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track