ĐUBRETAR NA LOTOU DOBIO 12 MILIONA, SVE SPISKAO I JOŠ SE ZADUŽIO! Ispovesti loto milionera - jedan je udvostručio kapital
Foto: Profimedia

OD SJAJA DO OČAJA

ĐUBRETAR NA LOTOU DOBIO 12 MILIONA, SVE SPISKAO I JOŠ SE ZADUŽIO! Ispovesti loto milionera - jedan je udvostručio kapital

Život -

Velika količina novca neke ljude će promeniti iz korena, dok će drugi ostati isti. Ovih petoro ljudi osvojilo je vrtoglave iznose na lutriji. Neki su sve potrošili, bilo je i onih koji su tek promenili prozore na kući.

Ovo su njihove priče:

Miki Kerol, Velika Britanija

Osvojio je više od 10 miliona funti (oko 12 miliona evra) 2002. godine. Imao je tada 19 godina i radio kao đubretar. Kada je dobio toliki novac - totalno je izgubio razum. Kupio je vilu vrednu gotovo miliona evra i u njoj priređivao divlje zabave koje su uključivale kokain i prostitutke.

Bio je sav u teškom zlatnom nakitu, a jednom je s prijateljima ispaljivao čelične kugle iz katapulta i pritom razbio 32 automobila. Nakon nekoliko godina žurki je došao kraj kada je novac nestao.

Zapravo, čak je i zapao u dugove pa je morao da proda vilu za sedam puta manji iznos da ih isplati. Ponovo se zaposlio kao đubretar i tvrdi kako mu nije žao što je spiskao toliki novac.

Dejvid Eškroft, Velika Britanija

Nazvali su ga tajnim milionerom nakon što je 1997. godine osvojio 12 miliona funti (oko 14 miliona evra). Imao je 30 godina i radio kao restaurator namjštaja. Nakon što je dobio silne milione, nije ništa promenio u svom životu - nastavio je da živi kao do tada.

Sve što je priuštio sebi bio je kamion za posao i neke popravke na verandi kuće u kojoj je živeo. Roditeljima je kupio Mitsubishi Sedan. Novinarima je Dejvid bio jako zanimljiv upravo zato što se nije ponašao kao tipični dobitnik pa su pratili na šta troši novac. Kažu da je 2013. godine promenio prozore na kući, i to je to.

Bred Djuk, SAD

On je osvojio vrtoglavih 220 miliona dolara (skoro 260 miliona evra) 2005. godine, iako je i do tada živeo imućno. Bio je vlasnik pet Gold Gym fitness centara, a kada je dobio novac od lota, rekao je kako bi želeo da mu imetak naraste na milijardu dolara, te da želi da pomaže drugima.

Novac je uložio u obveznice i nekretnine, vodio svoje fitnes centre i bavio se humanitarnim radom. Udvostručio je svoj kapital.

Karl Krompton, Velika Britanija

Ovaj muškarac je na lotu osvojio gotovo 11 miliona funti (oko 13 miliona evra) 1996. godine i odmah postao omiljena meta britanskih novinara. Kupovao je luksuzne stvari, organizovao lude zabave - živeo je kao rok zvezda. Prozvali su ga tada jednim od najprivlačnijih neženja u Velikoj Britaniji.

Verovatno bi izgubio sav novac da nije na trenutak zastao i razmislio. Ostatak novca je uložio u nekretnine i na kraju je udvostručio svoje bogatstvo. Oženio se nekadašnjom drugaricom iz škole, ali se kasnije od nje i razveo.

Džejn Park, Velika Britanija

Imala je svega 17 godina kada je 2013. godine osvojila milion funti (oko 1,2 miliona evra) na EuroMillionsu i time je najmlađa dobitnica u toj zemlji. Čim joj se novac našao u rukama pojurila je u prodavnice. Nakon četiri godine rekla je da želi da tuži lutriju jer joj je dobitak uništio život.

Nakon što je osvojila dobitak, morala je da se suoči s mnogim ljudima koji su je mrzeli. Čak je morala da angažuje telohranitelje zbog straha da se ne ostvare pretnje koje su joj upućivali. Na kraju se vratila mami.

- Moj život je mogao da bude deset puta bolji da nisam dobila taj novac - kazala je.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:30

I TO NA RUSKOM! Suzana Mančić OPET ČESTITALA Putinu rođendan! Zbog njene poruke svi su UMRLI od SMEHA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track