UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE: Po Beču dilovali drogu švercovanu iz Beograda!
Foto: TANJUG

Racija u Austriji

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE: Po Beču dilovali drogu švercovanu iz Beograda!

Austrija -
Osumnjičeni su u Beču i okolini u prodaju pustili 2,5 kilograma heroina i četiri kilograma marihuane, ulične vrednosti oko 120.000 evra

BEČ - Četvorica državljana Srbije uhapšena su u Beču zbog šverca i preprodaje droge. Njima se stavlja na teret da su prodali heroin i marihuanu ukupne ulične vrednosti od 120.000 evra.

Drogu su najverovatnije iz Beograda za Beč prošvercovala dvojica državljana Srbije (24 i 30), te je tamo predala dvojici zemljaka (obojica 23), koji su je dalje dostavljali osmorici dilera starih između 24 i 36 godina.

Prema saopštenju policije Donje Austrije, višemesečna istraga dovela je do hapšenja 12 lica, od kojih su četvorica državljani Srbije, osumnjičenih da su od oktobra 2014. godine u Beču i okolini u prodaju pustili 2,5 kilograma heroina i četiri kilograma marihuane, ulične vrednosti oko 120.000 evra.

Policija je krajem decembra pretresla nekoliko stanova u Beču i Donjoj Austriji. Tom prilikom zaplenjeno je 1,4 kilograma marihuane, 260 grama heroina, kao i određena svota novca, a istovremeno su otkrivene i tri plantaže kanabisa.

Prema nalogu Državnog tužilaštva Beča svih 12 uhapšenih lica je prebačeno u bečki zatvor Jozefštadt (Josefstadt). Policija je takođe napisala i četrdesetak prijava protiv otkrivenih kupaca droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track