(FOTO) HAOS U AUSTRIJI: 1.000 izbeglica na plus 40 spava na ulici!
Foto: Facebook

Prebukirano prihvatilište

(FOTO) HAOS U AUSTRIJI: 1.000 izbeglica na plus 40 spava na ulici!

Austrija -
Zbog nedostatka smeštaja, 1.080 izbeglica i pored velike vreline koja je vladala širom Austrije, smešteno je u šatorima

BEČ - Austrija, koja je već više meseci suočena sa velikim talasom ilegalne migracije, ima problem sa smeštajem izbeglica, a fotografije koje su izašle u javnost pokazuju da više od 1.000 azilanata spava pod vedrim nebom!

Zbog nedostatka smeštaja, 1.080 izbeglica i pored velike vreline koja je vladala širom Austrije, smešteno je u šatorima. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 480 osoba smešteno po šatorima u Trajskirhenu, gde postoji veliki centar za prihvat azilanata.

Iz ovog izbegličkog centra pojavile su se fotografije koje pokazuju kako izbeglice ovih dana na temperaturama od skoro 40 stepeni Celzijusa spavaju pod vedrim nebom, što je naišlo na kritiku javnosti.

Austrijski vicekancelar Rajnhold Miterlener (Reinhold Mitterlehner) i ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner) izrazili su uverenje da će šatorski smeštaj za izbeglice biti uskoro zamenjen "normalnim" smeštajem.

Mikl-Lajtner je kazala da se putem oglasa vodi kampanja za pronalaženje smeštaja za izbeglice i da su se pojedini građani javili, pa se sada ti kapaciteti analiziraju. Stranka Zelenih kritikovala je što na stotine izbeglica u Centru Traiskirhen spava pod vedrim nebom, ističući da je neophodno da se to stanje što pre promeni.

Takođe i stranka Neos smatra da je sramota po Austriju što su osobe koje su zatražile pomoć u toj zemlji, prinuđene da spavaju po vrelini pod vedrim nebom, jer nedostaju smeštajni kapaciteti. Inače, Traiskirhen je predviđen za prijem do 1.000 izbeglica, a trenutno u tom centru ima oko 3.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track