SPECIJALNA JEDINICA POSLEDNJA NADA ZA ČASIV JAR: Ukrajina odbija napade kod važnog grada, ali LOŠE VESTI stižu sa drugih strana
Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia, Printscreen

poslednja nada

SPECIJALNA JEDINICA POSLEDNJA NADA ZA ČASIV JAR: Ukrajina odbija napade kod važnog grada, ali LOŠE VESTI stižu sa drugih strana

Planeta -

Specijalne snage GUR navodno su raspoređene kod Časiv Jara da bi pomogle tamošnjim trupama da zaustave ruski prodor!

Novinar Andrej Caplienko, pozivajući se na obaveštajne izvore, navodi na svom kanalu na Telegramu da se prebacivanje specijalaca Glavne obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine dogodilo pre oko dve nedelje.

- Naši izvori veruju da se zahvaljujući tome situacija stabilizovala i da odatle trenutno dolazi manje loših vesti, međutim, nažalost, sada dolaze iz drugih pravaca - napisao je Caplienko.

Časiv Jar
foto: Telegram printscreen

Ruske snage, podsetimo, uspele su pre dve nedelje da uđu u istočnu periferiju strateški važnog grada nakon što su probile odbranu jedne od ukrajinskih brigada.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski rekao je u nedelju da Ivanovskoe i Časiv Jar ostaju najtoplije tačke na frontu kod Bahmuta. Sirski je dodao da protivnik pokušava da povrati kontrolu nad Kleščejevkom i dođe do linije preko kanala Severski Donjec-Donbas.

Takođe potvrdio povlačenje ukrajinskih trupa iz Berdičija i Semjenovke kod Avdijivke odnosno iz Novomihajlovke kod Marjinke.

(Kurir.rs/Strana/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track