HAOS ZBOG SNEGA: Putevi u Austriji pod ledom, mnogi zatvoreni za saobraćaj!
Foto: Printscreen Vienna.at

Počele nevolje

HAOS ZBOG SNEGA: Putevi u Austriji pod ledom, mnogi zatvoreni za saobraćaj!

Austrija -
Snežne padavine koje su još juče zahvatile Austriju dovele su do velikog broja udesa u kojima je povređeno više lica, a Auto-moto savez Austrije apeluju na vozače da budu oprezni i ne kreću na put bez zimske opreme

BEČ - Sneg koji od noćas pada u Austriji izazvao i pravi haos na austrijskim putevima i prouzrokovao niz saobraćajnih nesreća. U pokrajin Forarlberg palo je novih 50 centimetara snega, u Tirolu 20, a sneg je zabeleo i austrijsku prestonicu.

Snežne padavine koje su još juče zahvatile Austriju dovele su do velikog broja udesa u kojima je povređeno više lica. Međutim, sneg koji je i danas nastavio da pada doveo je do pravog saobraćajnog haosa u mnogim delovima alpske republike.

Osam lica, od kojih je nekoliko teže povređeno u udesu taksi vozila i kamiona službe za čišćennje puteva, koji se jutros oko 6 časova dogodio u pokrajina Forarlberg. Naime, taksista, koji je prevozio sedam putnika, je tokom vožnje u jednom trenutku zaspao, te je svojim vozilom direktno udario u kamion koji je čistio sneg. Povređeni su odmah prebačeni u bolnicu, a taksitu očekuje prijava.

Foto: orf.at
Foto: orf.at

Na putevima u Donjoj Austriji vladaju pravi zimski uslovi, a sva vozila Službe za čišćene snega se trenutno nalaze na terenu. Danas oko podneva došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen jedna devojka (21). Naime, ona je vozeći svoj automobil, u mestu Pajšing (Peisching), zbog leda na putu izgubila kontrolu nad vozilo, sletela sa puta i udarila u drvo. Devojka je prebačena u bolnicu Nojnkirhen (Neunkirchen).

Auto-moto savez Austrije (ÖAMTC) apeluju na vozače da budu veoma oprezni, posebno na putevima u jugo-zapadnom delu ove pokrajine, jer na putevina ima dosta leda. U brdovitim delovima Donje Austrije trenutno je na snazi obavezna upotreba zimskih lanaca za kamione.

Zbog velikog broja srušenih stabala zatvorena je za saobraćaj deonica puta Landštrase (Landesstraße L7118) između mesta Miterarnsdorf (Mitterarnsdorf) i Gejersberg (Geyersberg). Koliko su teški uslovi na putevima Donje Austrije najbolje govori i činjenica da je usled snežnih uslova, u petak naveče u Klosternojburgu (Klosterneuburg) jedno vozilo službe za raščišćavanje puteva proklizalo, sletelo sa putate i prevrnulo se na krov. Srećom vozač je ostao nepovređen.

Foto: orf.at
Foto: orf.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track