UMALO TRAGEDIJA: U Austriji otkriven kamion sa 26 izbeglica, troje dece jedva ostalo živo!
Foto: Kurir Austrija

UHVAĆENI KRIJUMČARI LJUDI

UMALO TRAGEDIJA: U Austriji otkriven kamion sa 26 izbeglica, troje dece jedva ostalo živo!

Austrija -
Vozač pokušao da pobegne policiji pa je počela potera za kamionom. Imigranti su iz Sirije, Avganistana i Bangladeša i svi su prebačeni u bolnicu

BRAUNAU - Austrijska policija je je kod mesta Braunau posle potere uspela da zaustavi jedan kamion u kom je pronađeno 26 izbeglica, od kojih je troje dece bilo u kritičnom stanju.

Iz policije su saopštili da su Donjoj Austriji u oblasti Braunau prilikom pojačane kontrole vozila u potrazi za krijumčarima ljudi hreli da zaustave jedan kamion. Međutim vozač je u tom trenutku dao gas i počeo da beži, pa je počela potera za njim.

Posle zaustavljanja kamiona i pretresa u njemu je pronađeno 26 imigranti su iz Sirije, Avganistana i Bangladeša ,a troje dece koje je bilo jedva živo odmah je prebačeno u bolnicu.

"Bilo je baš kritično", izjavio je David Furtner iz austrijska policije, dodajući da su deca bila polusvesna zbog manjka tečnosti, vrućine i nedostatka kiseonika u kamionu.

"Lekari su nam rekli da deca ne bi još dugo izdržala", rekao je Furtner.

Posle ukazane pomoći svi se osećaju bolje. Zvaničnici navode da njihovi životi više nisu u opasnosti, ali su i dalje zadržani u bolnici. Policija je vozača (29) rumunske nacionalnosti odmah uhapsila.

Da podsetimo u četvrtak je u kamionu hladnjači koji je ostavljen pored puta u blizuini Beča, pronađeno je 71 telo izbeglica, a među njima i leševi četvoro dece.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track