(FOTO) MISTERIJA: Beba i još pet osoba se otrovalo, ali niko ne zna čime!
Foto: Printscreen Heute.at/pressestelle BFK Baden

POTENDORF U ČUDU

(FOTO) MISTERIJA: Beba i još pet osoba se otrovalo, ali niko ne zna čime!

Austrija -
Slučaj je preuzela policija pošto je posle kontrole specijalizovanih tehničćara i vatrogasaca ostalo nejasno kako je došlo do trovanja šest osoba

POTENDORF - Šest osoba među kojima i jedna beba je zbog trovanja završilo u bolnici, međutim uzrok je ostao misterija.

Naime u petak uveče u Potendorfu (Pottendorf) vatrogasna brigada okruga Baden dobila je hitan poziv da se grupa ljudi od petoro odraslih osoba i jednog deteta nalazi u dvorištu stambenog komplesa i žali na iznenadan napad kašlja, glavobolju i mučninu. Njima je tada rečeno i da sumnjaju na curenje gasa.

Odmah je obaveštena i lokalna vatrogasna služba Potendorfa na opasnost od cirenja gasa, a pozvani su i specilalni tehničari. Kada su stigli na lice mesta hitna pomoć već je ukazivala pomoć povređenima. Jedna osoba je zbog težih posledica trovanja odmah helikopterom transportovana u specijalizovanu bolnicu, a druga, koja je takođe bila u teškom stanju, prebačena je kolima hitne pomoći u obližnju bolnicu. Ostale tri osobe i beba upućene su na ambulantno lečenja.

Foto printscreen heute.at/pressestelle BFK Baden
Foto printscreen heute.at/pressestelle BFK Baden

Vatrogasci u zaštitnim odelima detaljno su pregledali ugroženo područje i instrumentima za merenje koncentracije gasa tragali se za mogućim izvorom opasnosti. Odmah je zatvoren ulaz u dvorište i ulaz u zgradu koja je evakuisana. Znatiželjnim stanarima koji su sa prozora svojih stanova iz susednih zgrada posmatrali šta se dešava, vatrogasci su naredili da zatvore prozore, ne pale svetlo i ostale električne aparate dok ne istraže uzrok trovanja.

Međutim uprkos detaljnim pretragama i merenjima zagađivač nije pronađen. Nije bilo povećane koncentracije gasa u vazduhu, niti u kanalizaciji čitavog stamenog kompleksa, pa je ostalo nejasno kako je došlo do trovanja šest osoba. Zato je dalju istragu preuzela lokalnapolicija iz Potendorfa.

Foto printscreen heute.at/pressestelle BFK Baden
Foto printscreen heute.at/pressestelle BFK Baden

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track