OPLJAČKANI GLUMAC ISPLJUVAO STRANCE NA FEJSBUKU: Želim vam kugu, koleru i rak!
Foto: Wikipedia

Ostrvio se na imigrante

OPLJAČKANI GLUMAC ISPLJUVAO STRANCE NA FEJSBUKU: Želim vam kugu, koleru i rak!

Austrija -
Pismo je izazvalo brojne komentare, od izliva mržnja prema svim strancima, do onih koja podsećaju da velika većina stranaca, pogotovo onih koji trajno žive u Austriji, nema nikakve veze sa kriminalom!

BEČ - Poznati austrijski glumac, humorista Gerald Pihovec (Gerald Pichowetz) i njegova žena, takođe glumica Angelika Cojdl (Angelika Zoidl), bili su u petak naveče žrtve provalnika. Iz stana im je ukradeno više hiljada evra gotovine, nakit, satovi, računar i neke druge vrednije stvari, u ukupnoj vrednosti od 120.000 evra.

Pihovec je preksinoć ženu dovezao do svoje porodične kuće. Ona je izašla iz automobila, čula buku u kući i krenula prema ulazu, preko bašte. Upalilo se automatsko svetlo, na šta su iz kuće istrčala dvojica provalnika i pobegla preko terase i vrta. Policija je ubrzo stigla na lice mesta, ali provalnici, za koje Cojdlova kaže da su govorili stranim jezikom, nisu uhvaćeni. U kuću su ušli kroz podrum, nakon što su razbili jedan podrumski prozor.

Pihovec je potom na svojoj Fejsbuk stranici provalnicima napisao javnu poruku. Pismo je puno žuči, iako se trudio i da bude duhovit.

On, između ostalog, piše:

"Moja žena se raduje da može vama jadnima, sa stoprocentno inostranim poreklom, pokloniti sav svoj teško stečeni nakit... Ali ne brinite, mi bogati, ugojeni Austrijanci, možemo sve to da sebi priuštimo. Tako nas barem uveravaju naši političari, zato vas je toliko ovde kod nas! Uzmite nam nešto, najbolje sve! Mi smo ionako toliko bogati da sve to možemo opet kupiti!!!... Mi Austrijanci rado delimo imovinu", naveo je Pihovec na Fejsbuku.

On je dalje napisao:

"Ogromnom većinom smo glasali za EU, ali tada niko nije znao koliko će doći vas nezbrinutih! Naravno, prosjačenje, provale i prodaja droge, sve su to unosni poslovi, prava nauka, ali nažalost bez plaćanja poreza!... Već se radujem što će naša deca jednog dana ići u "kupovinu" kod vas. To je logična posledica, kada je ionako sve naše već kod vas. Ukratko, sve najbolje vam želim, srećne praznike i srećnu Novu 2015, sa propatnim slatkišima kao što su kuga, svrab, proliv, prsnuto slepo crevo, gnojna angina, rak (svejedno koji), kolera, dizenterija, a pre svega svrbež u d..etu, tamo gde ne možete dohvatiti".

Ovaj glumčev post podelio je Austrijance. Pismo je izazvalo brojne komentare, od izliva mržnja prema svim strancima, do onih koja podsećaju da velika većina stranaca, pogotovo onih koji trajno žive u Austriji, nema nikakve veze sa kriminalom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track