PANIKA U AUSTRIJI: Salcburški sirevi zatrovani smrtonosnom bakterijom!
Foto: Arhiva Salcburške Fabrike Pecelsberger

POVUČENI IZ PRODAJE

PANIKA U AUSTRIJI: Salcburški sirevi zatrovani smrtonosnom bakterijom!

Austrija -
Analiza proizvoda salcburške fabrike Pecelsberger pokazala je da je 12 sireva kontaminirano bakterijom listeria koja može da izazove smrt

SALCBURG - Sirevi salcburške fabrike Pecelsberger (Pötzelsberger) zatrovani su opasnom bakterijom koja može da bude i smrtonosna.

Iz fabrike odmah je poslato upozorenje potrošačima da ne jedu njihove sireve jer postoji opasnost od dobijanja infekcije listerioze. Analiza sireva pokazala je da je 12 sireva kontaminirano bakterijom listeria. Oni nose oznaku od L1002 do L1026, a rok trajanja im ističe između 17.2.2015 i 22.3.2015. Sirevi su se prodavali u supermarketima i u prodavnicama organske hrane i povučeni su iz prodaje.

Osoba koja jede zaraženi sir može da oboli od takozvane infekcije listerioze koja kod starijih i nejakih osoba može da izazove smrt. Pre pet godina sedam osoba u Austriji i Nemačkoj umrlo nakon od zaraze ovom bakterijom.

Fabrika Pecelsberger odlučila je da svim potrošačima koji vrate kupljeni sir vrati i novac, čak i ako nemaju više fiskalni račun.

Mlekara koja je izdala saopštenje po službenoj dužnosti, jer je obavezna da obavesti potrošače o neispravnosti svojih proizvoda, međutim nije preuzela odgovornost za zarazu.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track