RAZMENILI ISKUSTAVA: Delegacija Gradskog suda Beča u dvodnevnoj poseti Banjaluci!

SARADNJA

RAZMENILI ISKUSTAVA: Delegacija Gradskog suda Beča u dvodnevnoj poseti Banjaluci!

Austrija -

BEČ/BANJALUKA - Na poziv Duška Šnjegote, glavnog revizora javnog sektora Republike Srpske, delegacija grada Beča na čelu sa Peterom Polakom, direktorom Bečkog gradskog suda, ovlašćenog za finansijsku reviziju grada, pokrajine Beč boravila je dva dana u Banjaluci.

Tokom jednog od sastanaka u prostorijama službe za javnu reviziju Republike Srpske, raspravljalo se o organima i smernicama javne kontrole. Između ostalih, Polak i Šnjegota su razgovarali o temama vezanim za pravne i tehničke okvire politike spoljne javne revizije Republike Srpske, o novim uslovima za uvođenje finansijske i revizije performansi, kao i o izazovima javne finansijske kontrole sa kojima se Republika Srpska suočava usled kandidature Bosne i Hercegovine za članstvo u EU.

Kao predstavnik bečkog kontrolnog organa, Polak je između upoznao domaćine sa nadležnostima gradskog suda u Beču i izrazio veliko zadovoljstvo da su njegovi članovi imali priliku da posete slično telo izvan EU. Tom priliko je dodao da „Međunarodna razmena znanja i iskustava pomaže u izoštravanju slike o sopstvenom radu i istovremeno proširuje nove vidike.“

Poseta gradonačelnika Banjaluke , kao i narodne skupštine Republike SrpskeDrugi dan radnog sastanka Bečke delegacije je između ostalog bio rezervisan za posetu predsedniku opštine Banjaluke Igora Radojičića, koji je sa velikim zadovoljstvom ugostio pomenutu delegaciju. Nakon toga su svi zajedno obišli Narodnu skupštinu i razgovarali sa njenim predsednikom Nedeljkom Čubrilovićem. Tokom posete Polak je sa predsednikom službe za javnu reviziju Republike Srpske, razgovarao o idejama za buduću saradnju dveju država u oblasti državne kontrole i revizije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track