(FOTO) APOKALIPSA: Grad veličine jajeta i 100.000 munja u jednom danu!
Foto: Reuters

Nevreme u Austriji

(FOTO) APOKALIPSA: Grad veličine jajeta i 100.000 munja u jednom danu!

Austrija -
Grad je izazvao velike probleme i u drumskom saobraćaju. Oštetio je automobile koji su se u vreme tuče našli na putu ili bili parkirani na otvorenom

BEČ - Deset osoba povređeno je u Koruškoj u nevremenu praćenom ojulnim vetrom, pljuskovima i gradom veličine jajeta, koji je teško oštetio useve na 4.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u južnim oblastima Austrije. Stradali su uglavnom žito, kukuruz, vino, uljana repica i soja.

Tokom snažne oluje zabeležen je i rekordan broj munja - čak 91.165 munja registrovano je na nebu iznad te zemlje. Od tog broja 14.298 su bili udari gromova.

Povrede, uglavnom glave, zadobili su građani koji su se tokom nevrememena zadesili na ulici i nisu imali gde da se sklone dok je grad veličine jajeta razbijao sve pred sobom.

Foto: Profimedia

Talas nestabilnog vremena u južnim oblastima Austrije zahvatio je najpre Tirol gde je nevreme počelo u ranim jutarnjim časovima, a do večeri se proširilo i na delove Štajerske i Koruške gde je jak vetar obarao drveće i blokirao puteve. U nižim regijama Burgenlanda došlo je do poplava uzrokovanim jakim gradom i pljuskovima.

Grad veličine jajeta uzazvao je velike probleme i u drumskom saobraćaju. Oštetio je automobile koji su se u vreme tuče našli na putu ili bili parkirani na otvorenom. Veliki broj lokalnih puteva bio je zatvoren, podvožnjaci poplavljeni.

Foto: Printskrin oe24.at
Foto: Printskrin oe24.at

U Štajerskoj, posebno u oblasti Bruk i u okruzima Lizen i Vajc, kao i u Gracu jaka kiša poplavila je podrume i puteve. Oboreno drveće blokiralo je drumove, pa je na terenu širom pokrajine sinoć bilo 1.000 vatrogasaca.

Olujni vetar u Obervartu rušio je bilobrde, šatore i drveće, a tokom noći teren su raščišćavala 26 vatrogasca sa pet vozila.

Foto: Printskrin oe24.at
Foto: Printskrin oe24.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track