UHAPŠEN PAR IZ RUSIJE: U dečjim kolicima odneli kradenu garderobu vrednu 47.000 evra!
Foto: Profimedia

Snalažljivi lopovi

UHAPŠEN PAR IZ RUSIJE: U dečjim kolicima odneli kradenu garderobu vrednu 47.000 evra!

Austrija -
Ovaj svojevrsni bunker napravljen je tako da sigurnosne pločice koje su čvrsto prikačene na odevne predmete i koje izazivaju alarm prilikom izlaza, nisu mogle da aktiviraju alarm

LINC - Bračni par iz Rusije, sa statusom azilanata u Austriji, uhvaćen je u neobičnoj krađi. Oni su krali robu iz prodavnica i sakrivali je u specijalno pregrađenim dečijim kolicima.

Muškarac star 26-godina i njegova 22-godišnja supruga terete se da su ukrali robu vrednu 47.000 evra. Reč je uglavnom o garderobi koju je ovaj par u specijalno prepravljenim dečijim kolicima svoje dvoje mališana iznosio iz trgovina i potom slao na prodaju u Rusiju.

Dečja kolica su bila tako prepravljena da su ukradene stvari nisu mogli da registruju specijalni senzori na izlazu iz prodavnice. Ovaj svojevrsni bunker napravljen je tako da sigurnosne pločice koje su čvrsto prikačene na odevne predmete i koje izazivaju alarm prilikom izlaza, nisu mogle da aktiviraju alarm. Policija nije navela detalje o ovom "izumu".

Osumnjičeni nisu uhvaćeni na delu, tokom krađe, već u Ansfeldenu, gornjeaustrijskom gradiću južno od Linca. Policiji su se činili sumnjivim, pa ih je jedna patrola legitimisala. Potom su pretresli njihov automobil.

Našli su ukradenu garderobu vrednu 3.000 evra, kao i poštanske potvrde o slanju 40-kilogramskih paketa za Rusiju. Dodatnom istragom utvrđeno je da je ovaj par prethodno u Rusiju poslao tridesetak paketa, svaki u proseku težak oko 20 kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track