PODRŠKA STRANCIMA: Lakše do posla uz pomoć mentora!
Foto: Think

Integracija kroz privredu

PODRŠKA STRANCIMA: Lakše do posla uz pomoć mentora!

Austrija -
Tokom šestomesečnog mentoringa u kojem učestvuju uspešni menadžeri austrijskih firmi i kvalifikovani i radnici stranog porekla, mentori imaju savetodavnu ulogu i pružaju pomoć pri umrežavanju novih kadrova

BEČ - U saradnji sa Biroom za zapošljavanje (AMS) i Austrijskim fondom za integraciju (Österreichischer Integrationsfond, ÖIF) predstavništva Privredne komore u pojedinim pokrajinama pokrenule su drugi put zaredom mentoring program koji pomaže migrantima pri pronalasku posla.

Privredna komora organizovala je podršku osobama migrantskog porekla tokom njihovih prvih koraka na austrijskom tržištu rada. Tokom šestomesečnog mentoringa u kojem učestvuju uspešni menadžeri austrijskih firmi i kvalifikovani i radnici stranog porekla, mentori imaju savetodavnu ulogu i pružaju pomoć pri umrežavanju novih kadrova.

Prilikom pronalaženja idealnog tima uzima se u obzir profesionalno iskustvo kako bi program imao prednosti za obe strane. Mentori svoju funkciju obavljaju dobrovoljno i bez ikakve nadoknade. Njihov posao je da razmenjuju znanja iz oblasti rada, daju savete koji bi migrantima trebalo da budu korisni na novom poslu.

Samim mentorima ovaj program pomaže u treniranju komunikacije, sticanju iskustva u obuci drugih ljudi i na taj način razvijanju veštine potrebne za napredovanje. U radu i kontaktu sa ljudima migrantskog porekla mogu da poboljšaju snalaženje u interkulturalnom miljeu. Tokom programa imaju mogućnost da se upoznaju, razmene iskustva i znanja sa ostalim uspešnim menadžerima i privrednicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja