IZREŠETAN NA KUĆNOM PRAGU: Ubijen čovek koji je iznudio 300.000 evra od Šarićeve majke
Foto: Stefan Jokić, Dado Đilas

Stravičan zločin u Banatskom Aranđelovu

IZREŠETAN NA KUĆNOM PRAGU: Ubijen čovek koji je iznudio 300.000 evra od Šarićeve majke

Crna Hronika -

Aksentije Ilijin osumnjičen za iznudu 300.000 evra od majke Duška i Darka Šarića ubijen, a drugi osumnjičeni Milivoje Terzić 2011. zadavljen u zatvoru

NOVI KNEŽEVAC - Aksentije Ilijin (40) iz Banatskog Aranđelova kod Novog Kneževca ubijen je na pragu svoje kuće, a telo je slučajno našao komšija.

Kako saznajemo, Ilijin je pre šest godina u Crnoj Gori bio osumnjičen da je iznudio 300.000 evra od Ivanke Šarić, majke Duška i Darka Šarića!

Interesantno je da je i drugi osumnjičeni za ovu prevaru, Milivoje Terzić (26) iz Pljevalja, ubijen u zatvoru u Spužu 2011. godine. Aksentije Ilijin se čak Ivanki Šarić predstavljao kao „Marko iz kabineta predsednika Crne Gore“.

Tri metka

Aksentije Ilijin upucan je u glavu, stomak i ruku. Kako je Kuriru potvrdila Bojana, majka ubijenog koja živi u susednoj Ulici Vuka Karadžića, za strašnu vest saznala je od meštanina koji je u sredu ujutro otišao kod Aksentija.

- Meštanin koji je otišao kod Aksentija da pozajmi kosačicu za travu, obavestio me je da je na kućnom pragu pronašao mog mrtvog sina - bilo je sve što nam je rekla unesrećena majka.

Iz kuće je izašla mlađa ženska osoba u crnini, bila je to Bojanina ćerka Zorica.

- Zaista ne možemo ništa da vam kažemo. Imajte razumevanja - bila je izričita sestra ubijenog muškarca.

Njegovo ime vezuje se za narko-mafiju, ali to u Banatskom Aranđelovu niko nije mogao da nam potvrdi, kao ni glasine da je svojevremeno dovođen u vezu s ljudima s one strane zakona.

- Evo, sada od vas saznajem šta se zapravo desilo. Aksentije je živeo sam u kući koju je nasledio od dede. Znam da je nekoliko godina radio u Crnoj Gori - rekao je Despot Maluckov.

Ni meštanin Zvonko Petrović, koji stanuje preko puta kuće ubijenog, nije imao mnogo da nam kaže.

- S Aksentijem sam bio na „zdravo“. Nisam odlazio u njegovu kuću niti je on mene posećivao. Ne znam čime se bavio. Ništa sumnjivo nisam primetio kad sam došao s posla - kazao je Petrović.

Velika prevara

Ivanka Šarić je 26. avgusta 2011. došla u policiju u Budvi i prijavila da su je 31. jula 2011. dva nepoznata lica prevarila tako što su joj obećavali da će posredovati u skidanju optužnih akata koji se u Italiji vode protiv njenog sina Duška Šarića, kao i ustupanju predmeta protiv njega Crnoj Gori, te da ona zauzvrat treba da im preda 300.000 evra.

- Ona je tim licima poverovala i jednom od njih je 31. jula 2011. godine predala novac, nakon čega je shvatila da je prevarena. Zatim je slučaj prijavila policiji - pisali su tada mediji.

Terzić je i novembru 2011. zadavljen u zatvoru u Spužu iako je najpre saopšteno da se obesio. Protiv njih dvojice je optužnica bila podignuta zbog prevare.

Ekipa Kurira

Zločin i 2007. u ovom selu

ĐURA ZADAVIO I ZAKOPAO STARCE

Pod utiskom nerasvetljenog zločina, meštani Banatskog Aranđelova podsećaju da još nisu izbledela sećanja na strahotu koja ih je zadesila pre deset godina. Tada je dvoje starijih meštana zadavio i u đubrištu zakopao Đura Momirov, zvani Dželebac, iz Banatskog Aranđelova. Dželat i žrtve dobro su se poznavali, jer su im kuće bile blizu. Za stravično dvostruko ubistvo Momirov je osuđen na kaznu zatvora od 40 godina. On je pre ovog zločina u zatvoru proveo punih 18 godina zbog ubistva čoveka u Mokrinu i silovanja komšinice u Banatskom Aranđelovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track