ODAO IH KRVAV TRAG: Momčilo je otvorio vrata ljubavnici, a onda su uleteli njeni prijatelji i MASAKRIRALI GA
Foto: Privatna Arhiva

ODAO IH KRVAV TRAG: Momčilo je otvorio vrata ljubavnici, a onda su uleteli njeni prijatelji i MASAKRIRALI GA

Crna Hronika -

Lidija Stejković (46) iz Svrljiga tereti se da je pomogla još uvek nepoznatim razbojnicima da opljačkaju i na brutalan način ubiju Momčila Simonovića (59). Protiv nje je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu.

Ona se tereti da je koristeći se poznanstvom sa Simonovićem omogućila razbojnicima da u noći između 7. i 8. novembra 2016. uđu u kuću u selu Galibabinac kod Svrljiga. Nesrećni čovek je imao poverenja u Stejkovićevu jer su se u dužem periodu posećivali. Nezvanično, ne isključuje se ni mogućnost da su bili u ljubavnoj vezi.

Posle premetačine, za sada nepoznati razbojnici su Simonovića zverski tukli rukama, pesnicama i nogama. Kada je izgubio svest, vezali su mu ruke kanapom, pertlama i kablom.

Simonović je zadobio brojne povrede - prelom kostiju baze lobanje sa krvarenjem na mozgu, naprsnuće vratnih pršljenova kičme, obostranog preloma rebara, višetrukih preloma nosnih kostiju...

Prema optužnici, Stejkovićeva se tereti da je Simonoviću, dok je teško povređen ležao na podu i krvario, zadala udarac nogom u predelu već povređenih delova glave. Međutim, tada je okrvavila rub nogavice na farmericama pa je nastala krvna mrlja, koja ju je i dovela u direktnu vezu sa zločinom.

Iako je Stejkovićeva bila uhapšena pod sumnjom da je počinila ubistvo, nakon istrage ona se tereti za pomaganje u izvršenju teškog ubistva. Simonovićevo telo našli su rođaci a iz kuće je ukradeno, kako se procenjuje, oko 500.000 dinara koje je starac uštedeo.

Negira zločin, preti joj 40 godina

Stejkovićeva se tereti za krivično delo teško ubistvo pomaganjem za koje se može izreći i maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Može joj se izreći kazna propisana za teško ubistvo, a to je zatvor od najmanje 10 godina ili zatvorska kazna od 30 do 40 godina zatvora. Ona i dalje negira svaku umešanost u zločin.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kokeza se obogatio na grbači naroda, od aerodroma dobio 32,5 miliona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track