SANELA IZ BIH NAKON 35 GODINA NAŠLA SVOJE DRUGARICE IZ SRBIJE: Prelepa priča o prijateljstvu koje ne prestaje
Foto: Printscreen/Facebook

nikad nije kasno

SANELA IZ BIH NAKON 35 GODINA NAŠLA SVOJE DRUGARICE IZ SRBIJE: Prelepa priča o prijateljstvu koje ne prestaje

Društvo -

Da društvene mreže mogu biti vrlo korisne svedoči i primer Sanele iz Sarajeva koja je na taj način našla drugarice iz Srbije koje nije videla preko 35 godina. Naime, Ljilja i Vesna iz Srbije su još u vreme bivše SFRJ, živele kod Sanelinih roditelja kao podstanarke gde su se i lepo družile, a onda su se odselile i izgubile su kontakt.

Iako se dugo nisu videle, sećanje na njih je bilo živo i Sanela je pre godinu dana, ne znavši gde se sada nalaze, potražila pomoć preko društvenih mreža.

Sanela
foto: Printscreen/Facebook

- Pozdrav svima, želela bih pronaći dve drage žene koje su nekada stanovale kod mojih roditelja kao podstanarke dok su studirale, osamdesetih godina. Mi smo u Sarajevu, a njih dvije su Ljilja i Vesna iz Srbije. Tada smo svi bili u jednoj državi, Jugoslaviji. Ljilja je iz Loznice, a Vesna iz Valjeva, kod nje sam išla u goste kao devojčica... Vesna se udala i odselila u Kragujevac (i tamo sam bila) i rodila je sina, Borivoja, ako sam dobro zapamtila. Ličila je na Ljiljanu Nikolovsku, prvu pevačicu grupe "Magazin". Ljilja je bila visoka, sećam se da joj je mama umrla tih osamdesetih, bila sam kod njih u gostima u Loznici, upoznala joj oca i sestru. Udala se i rodila Acu i Sanju, odselili se u Tuzlu, i tamo sam im dolazila u goste... Bili smo u baš finim odnosima i često ih se setim. Moji roditelji su umrli i nemam koga pitati za njihovo prezime i šta su studirale - napisala je Sanela pre godinu dana u jednoj fejsbuk grupi.

Nakon nekog vremena, uz pomoć dobrih ljudi na mrežama, ona je uspela da ih nađe.

- Prošle godine sam otišla kod Ljilje, koju nisam videla 35 godina, a ove godine sam bila kod Vesne - nismo se videle 39 godina. Imale smo, a i sad imamo divan prijateljski odnos... - napisala je Sanela, ispričavši jednu lepu priču o prijateljstvima koja odolevaju svim preprekama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track