DRAMA U NOVOM PAZARU: Ranio policajca pa glumio žrtvu!
Foto: Kurir

Uhapšen zbog pucnjave

DRAMA U NOVOM PAZARU: Ranio policajca pa glumio žrtvu!

Crna Hronika -

Dženan K., koji se sumnjiči da je upucao Dragana Čekanovića, rekao da je na policajca pucano iz vozila u pokretu i da je on bio meta, posle priznao krivicu

NOVI PAZAR - Dženan K. (34) iz Novog Pazara, koji je uhapšen zbog sumnje da je hicem iz pištolja preksinoć u Novom Pazaru teško ranio pripadnika MUP Dragana Čekanovića, inspektorima koji su stigli na lice mesta ispričao je da je na policajca pucano iz vozila u pokretu, a sve vreme uviđaja bio je na licu mesta, saznaje Kurir.

Pokušavajući da zavara trag i istragu usmeri u drugom pravcu, tvrdio je da je video neke momke koji su pucali i da je moguće da je on bio meta napada. Posle pucnjave, osim Dženana K., brzom i efikasnom akcijom novopazarske policije uhapšeni su i F. S., E. Z. i R. F., koji se terete da su pomogli Dženanu K. posle izvršenja krivičnog dela.

Kamera snimila

Prema prvim rezultatima istrage, Dženan K. je u noći između četvrtka i petka sedeo s društvom u bašti jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje u centru Novog Pazara.

- U jednom trenutku izvadio je pištolj i pucao, upravo u momentu kad je trotoarom prolazila patrola policije. Policajac Dragan Čekanović pogođen je u stomak i pao je na trotoar, dok se policajac koji je bio u patroli s Draganom, i koji u trenutku nije znao odakle je pucano, u prvom momentu usredsredio da pomogne teško ranjenom kolegi - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Pomogli su i građani koji su se zatekli na licu mesta, pa je ranjeni policajac ubrzo prebačen u bolnicu, gde su lekari konstatovali krvarenje u trbušnoj duplji i povrede unutrašnjih organa, pa je Čekanović hitno prebačen u Beograd, na VMA.

Istovremeno, na lice mesta stigla je policija, a osumnjičeni Dženan K. iskoristio je trenutak pometnje i, kako se sumnja, pištolj iz koga je pucao dao jednom od momaka koji su uhapšeni pod sumnjom da su mu pomogli posle pucnjave.

- Opsežna istraga koja je odmah pokrenuta brzo je dala rezultate. Na jednom od snimaka kamera na ulici zabeležen je i trenutak kada je ispaljen hitac, urađena je parafinska rukavica i osumnjičeni je priznao da je ispalio hitac, ali da nije imao nameru da nekoga pogodi. U stanu jednog od uhapšenih nađen je i pištolj iz kog je pucano - kaže naš izvor iz istrage.

Osuđen na šest godina

Inače, Dženan K. osuđen je nedavno pred Višim sudom u Novom Pazaru na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva Novopazarca E. H. (27), koji je posle ranjavanja ostao nepokretan.

Zbog toga što presuda nije pravosnažna, Dženan K. pušten je do pravosnažnosti na slobodu. Sudi mu se, ili mu je suđeno, i za još neka krivična dela, a učestvovao je u još nekim pucnjavama u Novom Pazaru.

Direktor policije Rebić

MAKSIMALNE KAZNE ZA NAPADAČE

Policajac Čekanović operisan je na VMA i trenutno je stabilan i nije životno ugrožen. Povređenog policajca juče je obišao direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da očekuje njegov brz oporavak. Direktor je podsetio da su brzom intervencijom policije uhapšeni napadači.

- MUP najoštrije osuđuje napad na policajca Čekanovića, ali i sve napade na policijske službenike, i očekuje maksimalne kazne za počinioce ovih krivičnih dela - rekao je Rebić.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track