HAPŠENJE U SMEDEREVU: Muvali sa ugovorima i falsifikovali isprave!
Foto: AP/Ilustracija

izbegli plaćanje poreza

HAPŠENJE U SMEDEREVU: Muvali sa ugovorima i falsifikovali isprave!

Crna Hronika -

SMEDEREVO - Smederevska policija uhapsila je više osoba zbog poreskih utaja i falsifikovanja isprava.Policija je uhapsila odgovorno lice privrednog društva "Novi Silos – Silos" DOO iz Kovina B.P. (54), zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Postoji osnovana sumnja da je B.P. od jula 2015. do jula 2016. godine više od tone merkantilne pšenice, mimo Ugovora o skladištenju zaključenog sa vojnom ustanovom Dedinje, isporučio jednom novosadskom privrednom društvu.Na taj način osumnjičeni je oštetio vojnu ustanovu "Dedinje" za 21.117.225 dinara.

Policija je uhapsila i Ž. D. (42) i V. M. (52), bivša odgovorna lica u privrednom društvu za trgovinu i usluge "UM-MERKATA"’ u različitom periodu, osumnjičene da su u periodu od 2012. do 2016 godine, u nameri da izbegnu obračun i plaćanje doprinosa, isplatili plate zaposlenima u gotovom novcu, bez evidentiranja u poslovnim knjigama i bez plaćanja poreza.

Time su izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 7.010.529 dinara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track