BRANKO LAZAREVIĆ ZA NEWSWEEK Policajac: Optuži Ivicu i sve će da bude u redu
Foto: Zorana Jevtić

Afera Šarić

BRANKO LAZAREVIĆ ZA NEWSWEEK Policajac: Optuži Ivicu i sve će da bude u redu

Crna Hronika -
Bivši šef Dačićevog kabineta tvrdi da je njegovom šuraku prilikom hapšenja zbog pranja novca navodno nuđena prljava nagodba kako bi se izvukao

BEOGRAD - Branko Lazarević, bivši šef kabineta nekadašnjeg ministra policije Ivice Dačića, a danas otpravnik poslova srpske ambasade u Atini, u najnovijem Njuzviku otkriva kakva je bila njegova uloga u aferi „Šarić“, da li se, kada i zbog čega sastajao sa sumnjivim ljudima i da li je kriminalcima odavao službene tajne, za šta ga tužilaštvo i tereti.Lazarević navodi da su optužbe protiv njega apsolutne besmislice i da nikada nije odavao tajne klanu Darka Šarića. On je, međutim, potvrdio da je odbeglog Rodoljuba Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, upoznao preko Ivice Dačića.

Prijatelji... Dačić i Radulović
Prijatelji... Dačić i Radulović

Susret u kabinetu

- Upoznao nas je Ivica u svom kabinetu. Moj prvi utisak je bio da imaju prijateljski odnos - rekao je Lazarević za Njuzvik i naveo da je Radulovića, koga je on znao po nadimku „Amerika“, poslednji put video u julu 2009. godine.Od tada, kako je naveo, ne zna šta se događa s njim. Lazarević je otkrio da je Radulovića video nekoliko puta, kao i da teme njihovih razgovora nisu bile službene tajne.- Teme naših razgovora u tom trenutku bile su poznate i predsedniku Borisu Tadiću, gospodinu Mikiju Rakiću, Ivici Dačiću, ali i danas relevantnim političkih subjektima - rekao je Lazarević, ali nije otkrio sadržinu razgovora.U prvoj ispovesti otkako je otvorena afera „Šarić“ Lazarević je priznao i da mu je Radulović poklonio mobilni telefon, ali je rekao da to nije bio „specijal“, kao i da taj poklon nije bio uslovljen nekom uslugom.Pranje para iz nehataLazarević je govorio i o hapšenju svog šuraka Nikole Dimitrijevića, kome je, kako tvrdi, prilikom hapšenja jedan od policajaca prišao i rekao: „Znamo da nemaš veze sa ovim, optuži Ivicu i sve će biti u redu.“- Nameravao je da svoju firmu proda Zoranu Ćopiću (optuženom za pranje para Darka Šarića, prim. aut.), a tužilaštvo je tvrdilo da je u pitanju bio novac koji potiče iz nezakonitog poslovanja. Nakon 45 dana u pritvoru potpisao je sporazum o priznanju krivičnog dela pranja para iz nehata - rekao je Lazarević.(S. Đ. - J. S.)

LazarevićNISAM ZNAO ZA ŠARIĆEV KLANBranko Lazarević u razgovoru za Njuzvik napomenuo je da je za narko-klan Darka Šarića prvi put čuo posle akcije „Balkanski ratnik“, u kojoj je zaplenjeno 2,8 tona kokaina.- Nakon akcije „Balkanski ratnik“ saznao sam da je Miki Rakić lično formirao radnu grupu MUP koja se prethodno bavila istragama. Moja saznanja govore da Dačić nije znao za formiranje te grupe - rekao je Lazarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track