KRAJ PRIČE O NESTALIM TINEJDŽERIMA: Momčilo i Anđela vraćaju se kući sledeće nedelje!
Foto: Privatna Arhiva

Procedura za povratak startuje u ponedeljak

KRAJ PRIČE O NESTALIM TINEJDŽERIMA: Momčilo i Anđela vraćaju se kući sledeće nedelje!

Crna Hronika -
Dečak i devojčica su dobrog zdravlja, a pronađeni su u jednom migrantskom kampu u Bugarskoj odakle su hteli put zapadne Evrope

NIŠ - Maloletni dečak i devojčica - Momčilo Petković (17) i Anđela Stojnev (13), čiji je nestanak prijavljen 25. septembra - dobrog su zdravlja i procedura za njihov povratak u našu zemlju iz Bugarske počeće u ponedeljak.

Oni su identifikovani u izbegličkom kampu u Sofiji, gde su se predstavili kao migranti-izbeglice ne bi li se dokopali zapadne Evrope. Podsetimo, njih dvoje su pobegli jer im roditelji nisu dozvoljavali da se zabavljaju.

Niška policija danima je tragala za Momčilom i Anđelom koji su prošlog petka umesto u školu krenuli put Knjaževca, a odatle ka Bugarskoj.

Kako Kurir saznaje, deca su se nalazila u kampu za izbeglice iz Irana a prvi kontakt je napravio Momčilo, koji je pozvao oca da mu javi gde su. Razlog tome jeste što su bugarskim policajcima rekli da su migranti, a kad su oni hteli da ih deportuju "nazad u Iran", deca su videli da je đavo odneo šalu. Priznali su ko su i da su iz Srbije i pozvali roditelje u pomoć.

- Otac je odmah nazvao policiju i rekao da se dečak javio. Niška policija je odmah kontaktirala bugarske kolege i u stalnom su kontaktu - rekao nam je izvor iz policije.

Inače, roditelji oba deteta već su se zaputili ka Bugarskoj, a niška policija bi trebalo da pomogne oko njihovog vraćanja u Srbiju.

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track