Muž Teodore Viktorović: Oprostio sam joj što je ubila majku i babu
Foto: Dragan Kadić, Facebook

Drama

Muž Teodore Viktorović: Oprostio sam joj što je ubila majku i babu

Crna Hronika -
Moja supruga je počinila dva ubistva, ali bila je žrtva porodičnog zlostavljanja, kaže Borislav Stamenkov uoči početka suđenja

BEOGRAD - Moja Teodora je žrtva zlostavljanja koja je na kraju postala nasilnik. Majka ju je godinama maltretirala, nazivala narkomankom i, eto, desilo se šta se desilo. Ipak, ja je još uvek volim - ovako počinje svoju priču Borislav Stamenkov, suprug Teodore Viktorović, koja je u martu ubila majku i baku u porodičnom stanu u Mileševskoj ulici u centru Beograda.On ne može da se ne priseti dana kad se zločin dogodio.Mama snima film- Vratio sam se u stan, Teodora je bila u kupatilu. Posle nekoliko minuta uletela je u sobu krvava i izgubljena, da bi opet pobegla u kupatilo. Prošao sam pored kuhinje i video njenu majku Ljiljanu krvavu u krevetu. U tom trenutku nisam znao da je i baka Ivanka mrtva - priča Borislav.Suprugu nije video šest meseci.- Onda su me jednog dana pozvali i rekli da mogu da je posetim. Zgrabio sam ćerkicu i otišao u zatvor. Prvi susret nam je prošao u suzama, ništa nismo pričali. Nismo mogli da poverujemo da smo zajedno posle toliko meseci - kaže naš sagovornik. On dodaje da tad nije poveo četvorogodišnjeg sina.- Rekli su mi da moram da ga pripremim jer je on već veliki. Nisam mogao da mu kažem da je mama u zatvoru. Zato sam mu rekao da mama snima film i da je sad sa ekipom došla u Beograd, ali da je možemo videti samo nakratko. On je sve vreme mislio da su policajci glumci i dobro je podneo taj susret. Pričao je sa majkom, rekao joj da sad može da piše Deda Mrazu da je dobar i da mu pošalje paketiće - priča Borislav i dodaje da mu je teško bez Teodore.I dalje je volim- Volim je, to je žena s kojom sam proveo deset godina, majka moja dva anđela. Ljubav ne zna za zidove i granice, rekao sam da ću biti s njom i u dobru i u zlu. Nikad je se neću odreći. Oprostio sam joj to što je učinila, iako je teško govoriti tu o oproštaju. Siguran sam da se kaje zbog svega - rekao nam je Stamenkov. On priznaje da su mu dani nakon dvostrukog ubistva ličili na pakao.- Pušten sam iz pritvora, svi su me zapitkivali šta se dogodilo. Samo razmišljam o deci, svaki dan je nova pobeda - kaže naš sagovornik. Početak suđenja Teodori Viktorović počinje danas u Višem sudu.(J. I.)

PismaDOPISIVAO SAM SE SA ŽENOMBorislav i Teodora su mesecima razmenjivali pisma. Međutim, nisu im stizale sve poruke.- Teodora je verovatno slala neka pisma u kojima je pominjala zločin, pa mi ona nisu stigla. Uglavnom mi je pisala kako joj nedostaju deca, šta rade. Razmenjivali smo i neke ljubavne poruke - pomalo stidljivo dodaje Borislav i kaže da povremeno pročita njihova pisma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja