IZRUČEN BOSNI: Naser Orić sleteo u Sarajevo
Foto: Profimedia

Napustio Švajcarsku

IZRUČEN BOSNI: Naser Orić sleteo u Sarajevo

Crna Hronika -
Ovaj avion posle sletanja neće ići na redovni aerodromski izlaz, već će, kako je dogovoreno između Tužilaštva BiH i Granične policije BiH, biti parkiran na poziciji prema zgradi Granične policije

SARAJEVO - Naser Orić, ratni komandant Srebrenice, čije je izručenje Bosni i Hercegovini odobrila Švajcarska, nalazi se u avionu koji je oko 12.30 sati poleteo iz Ženeve za Sarajevo, potvrđeno je iz više policijskih izvora koji su uključeni u realizaciju dolaska Orića u Sarajevo.

Kako je medijima rekao Ivica Veličan, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, avion s 5-6 sedišta, bez spiska putnika, trebao bi da sleti u Sarajevo oko 14.50 sati.

Ovaj avion posle sletanja neće ići na redovni aerodromski izlaz, već će, kako je dogovoreno između Tužilaštva BiH i Granične policije BiH, biti parkiran na poziciji prema zgradi Granične policije.

Orić je uhapšen po poternici Srbije u Bernu 10. jula, a Švajcarska je 25. juna odlučila da ga izruči Bosni.

O HAPŠENJUOrić tražio da ide u BiHUhapšen je 10. juna u Švajcarskoj po poternici SrbijeU Ženevi je trebalo da prisustvuje obeležavanju 20 godina od zločina u SrebreniciSrbija je poternicu za njim raspisala 2014. zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godineMinistarstvo pravde BiH uputilo je u sredu zahtev Švajcarskoj za izručenjeOrić se izjasnio da pristaje da bude izručen BiHPrethodno, Orić je rekao da u Srbiju „neće ni za živu glavu“

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track